Само преди няколко дни стана ясно, че емблематична чалга звезда

...
Само преди няколко дни стана ясно, че емблематична чалга звезда
Коментари Харесай

Емблематичната чалга звезда, която се завърна след 15-годишна пауза, издаде интимни тайни!

Само преди няколко дни стана ясно, че емблематична чалга звезда се завърна след 15-годишна пауза. Това е Емилия Парушкова, известна като Лия.

Сега попфолк певицата реши да даде още интимни детайлности, свързани с нея. По думите й и преди, и в този момент се вършат както комерсиални, по този начин и съществени текстове. Самата тя показа,че има доста другари в музикалния бизнес.

Коя е Лия?

Емилия Парушкова, известна като Лия е една от първите звезди на попфолка у нас. Започва кариерата си в зората на жанра и през 1996 година издава първия си албум. След това повече от 10 години интензивно се занимава с музика. Добива огромна известност с дуетите си с Кондьо и песни като “Дяволски чаровник”, “Митничарю” и “Ще те мачка валяка”. След дълга пауза певицата се завръща на музикалната сцена с нова ария.

Ето какво още показа тя в изявление, което даде за в. Труд:

– Лия, по какъв начин решихте да се върнете на музикалната сцена след толкоз дълга пауза?
– Беше доста импулсивно решение. От към 6 месеца – една година протоколирам балади и шлагери, като концепцията ми беше следващата година да пусна албум с подобен вид песни. Един от композиторите, с които работя – Теодор Ташев, ми предложи песента “Лятна история”, която пуснах неотдавна. Тя е доста хубава, само че в началото я отхвърлих с концепцията, че не се вписва в моята идея за албума, който следва да издам. Но моята половинка ме поддържа и сподели, че ужасно доста му харесва и го записах. В рамките на 10 дни се появи “Лятна история”. Парчето е доста свежо и взех решение, че не е неприятна концепция да го пусна в този момент.

– Някои хора споделят, че преди време са се правели по-смислени текстове, други пък са на мнение, че чалгата през днешния ден е на по-високо равнище от зората є. Вие какво мислите по този въпрос?
– Моето мнение е, че и на времето, и в този момент постоянно е имало песни с по-всели, по-комерсиални текстове, и такива с по-сериозна тема. Не мога да кажа по кое време е бил интервалът, в който са били по-добри. Както е и в международен мащаб, постоянно има части с по-леки и закачливи текстове, само че има и съществени балади и шлагери, които пък остават във времето. Не считам, че има някаква разлика от времето, когато ние създавахме тази музика, и в сегашното. И тогава, и в този момент нещата са съвсем идентични.

– Познавате попфолк жанра от началото му, когато огромните звезди в него бяха много по-малко. Как бихте го сравнили със обстановката през днешния ден, когато конкуренцията е доста по-голяма?
– Тогава, когато ние създавахме този род, бяхме по-малко, тъй като образувахме един тип ново течение в музиката. Имаше единствено българска сцена, национална музика и нищо друго. Тогава се появи новото течение, наречено попфолк. Докато в този момент разнообразието е доста огромно. Имаме всичките жанрове, които изброих, плюс рап и хип-хоп. Тези течения се появиха в следствие и към този момент хората могат да избират какво да слушат, кога на денонощието и къде. Сигурно на днешните реализатори им е малко по-трудно, тъй като това систематизиране на друг вид музика те кара да бъдеш по-продуктивен.

– Имате ли обичани реализатори или такива, на които симпатизирате, от поп и попфолк жанровете?
– Огромен обожател съм на Любо Киров, ужасно доста ми харесват песните на Веселин Маринов, персонални другари сме с Васил Найденов, той е тотална звезда у нас. От по-новите реализатори одобрявам Михаела Маринова. Изключително надарена млада певица с невероятни гласови данни. Абсолютен почитател съм є. От попфолка има доста хора, които ми харесват. Като че ли доста си одобрявам изпълнителите още от моето време. До ден сегашен изпитвам наслаждение да чувам гласове като Глория. Голям обожател съм на Деси Слава. Наистина направи страхотни песни, които постоянно мога да чувам с приятност. Една от дребното певици, на която имам съвсем всички дискове у дома. От другите имена в попфолка, Преслава се оправя прелестно на сцената с години наред, тъй че не мога да не се възхитя на това.

– Споменахте, че сте другари с Васил Найденов. Какви други другарства имате в музикалните среди и до през днешния ден?
– В доста положителни връзки сме със Софи Мирова, прелестно се разбираме с Деси Слава, в другарски връзки съм с Джина Стоева, Глория, Тони Дачева, с Камелия сме доста близки. С много мои сътрудници и от по-младите, и от по-утвърдените имена, до ден сегашен се разбираме прелестно.

– Коя ария смятате, че ви направи звезда?
– Няколко са песните, с които хората и до този миг ме познават. Една от тях е дуетът ми с Кондьо “Обич за двама”, която остана като шлагерна в България. Но никога не му отстъпват частите “Дяволски чаровник”, “Утро след любовна нощ” – превъзходна балада, която продължава да се слуша и до момента, и “Митничарю”, която също остана във времето. Това са може би 3-4 песни, с които мисля, че хората към момента ме свързват.

– С какво се занимавахте през последните години, в които отсъствахте от сцената?
– Когато се отдръпнах от дейна певческа активност се отдадох на това да отглеждам щерка ми. Занимавах се най-вече с нашия дом, семейството. Имаше към 7-8 години, в които много интензивно работих по моята фешън компания. Но последните 2-3 година престанах да се занимава с това и пристигна ред още веднъж на музиката. Това е най-голямата ми обич, след фамилията ми.

– Смятате ли, че е мъчно или съвсем невероятно да се гледа семейство и по едно и също време с това да се развива дейна певческа кариера, изключително във вашия род?
– Наистина мисля, че е мъчно. Ако си доста безрезервен на едното, другото при всички случаи стартира да се развива с по-бавни темпове, изключително в нашия род. Преди време, когато съм работила, а и в този момент, виждайки моите сътрудници какво вършат – участия доста късно през нощта, фотоси денем, изявленията, фотосесии, пътувания по места на дълги дистанции от единия завършек на България до другия, считам, че пълностоен фамилен живот, съпроводен с такава динамична специалност, малко мъчно се получава. Освен в случай че с половинката ти не сте от един и същи отрасъл, т.е. в случай че и двамата се занимавате с музика и да пътувате дружно. Въпреки че даже и тогава, сега, в който се появи дете, отново нещата стават съвсем невъзможни. Затова си мисля, че при мен особено се получи едно “дозиране”. Занимавах се с музика, дадох за това моето пълноценно време, след което се отдръпнах от сцената и отдадох 11-12 години от живота ми в развъждането на щерка ми и за моето семейство. Сега, когато към този момент щерка ми е задоволително огромна и аз имам доста свободно време, отново си разреших да запиша няколко неща, само че в тази ситуация, аз го върша за мое лично наслаждение и по-скоро като един поклон към мен и към хората, които към момента се сещат за мен. На този стадий към момента не съм почнала участия или каквато и да е концертна активност, и по никакъв метод не преча и на фамилията ми. В смисъл, че не им липсвам. Според мен е доста мъчно да успееш в този отрасъл, да имаш положително семейство и пълноценна кариера. Можеш, в случай че музиката ти бъде по-скоро като занимание, а не толкоз като специалност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР