Само преди няколко часа БЛИЦ разкри на читателите си смразяващата

...
Само преди няколко часа БЛИЦ разкри на читателите си смразяващата
Коментари Харесай

Необичайната, покрита с мистерия история на призрачния кораб, появил се 9 години по-късно

Само преди няколко часа БЛИЦ разкри на читателите си смразяващата кръвта вест, че " нереален транспортен съд " без жива душа на борда се появи внезапно 9 години след изгубването си.
Товарният транспортен съд на име Sam Ratulangi PB 1600, плаващ под индонезийски байрак, бил открит на 11 километра от крайбрежията на Мианмар, в залива на Марбанан предходната седмица.
На плавателния съд, дълъг 177 метра и тежащ 26 500 тона, се натъкнали локални риболовци.


Сайтът за следене на маршрута на корабите MarineTraffic последно оповестява за местоположението на кораба през 2009 година, когато той се намира край крайбрежията на Тайван, в Южнокитайско море.


След появяването на " кораба — фантом " военноморските сили на Мианмар откриват, че големият товарен транспортен съд е бил теглен от влекач от пристанището в Джакарта към център за бракуване на плавателни съдове в Бангладеш, където трябвало да бъде нарязан за скрап.


Екипажът на влекача обаче, изоставил 177-метровия кораб, откакто бил връхлетян от стихия, оповестява BBC News.
От фотосите, споделени от полицията в Янгон, се вижда злокобното и ръждиво положение на кораба.


Военноморските сили на Мианмар не са разкрили членовете на екипажа, нито каквито и да е признаци на живот на борда. При първичния оглед не е открит и никакъв товар.


След по-задълбочени инспекции управляващите откриват, че влекачът, който е трябвало да издърпа Sam Ratulangi PB 1600 до последния му кей, бил застигнат от неприятно време. Заради голямото си тегло, товарният транспортен съд се отскубнал от въжетата на влекача и липсващ в морето, описват моряци от 13-членния екипаж на влекача.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР