“Само преди година и половина минималната пенсия беше 300 лв.

...
“Само преди година и половина минималната пенсия беше 300 лв.
Коментари Харесай

Мая Димитрова: Преизчислението на пенсиите, което БСП иска от години, ще е факт от 1 октомври

“Само преди година и половина минималната пенсия беше 300 лева Сега от 1 юли тя ще бъде 467 лева.”

Това съобщи националният представител от “БСП за България” Мая Димитрова в предаването “Референдум” по Българска национална телевизия.

Тя акцентира, че коронавирус добавката, която пенсионерите получаваха досега, ще влезе в размера на пенсията, тъй че да не може да бъде отнета. “Ковид добавката е с решение на Народното събрание, което е до 30 юни 2022 година От 1 юли размерът на минималната пенсия се усилва с 10% плюс 60-те лева, които бяха коронавирус добавка”, изясни Димитрова.

“БСП години наред желае преизчисляване на пенсиите на база средноосигурителен приход. От 1 октомври това ще стане факт. Хората могат да бъдат спокойни, че пенсиите им ще бъдат осъвременени и те ще са на база средноосигурителен приход и самостоятелен коефициент”, сподели още депутатът от левицата.

Мая Димитрова обърна внимание, че няма да бъдат увеличени осигурителните вноски, както е записано в съдружното съглашение, само че ще се увеличи събираемостта.

“С спор в Народното събрание, с отговорност от всички народни представители, с градивна съпротива можем да създадем актуализацията на бюджета в период, с цел да можем да се погрижим за най-уязвимите групи допустимо най-скоро”, сподели в умозаключение Димитрова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР