Само преди две десетилетия, ученици и студенти нямаха ни най-малка

...
Само преди две десетилетия, ученици и студенти нямаха ни най-малка
Коментари Харесай

Професия на бъдещето - проектант на виртуални светове

Само преди две десетилетия, възпитаници и студенти нямаха ни най-малка визия от флашки, таблети, компютърни презентации, мобилни стратегии и прочие цифрови помощници в разнообразни сфери. Технологичната гражданска война обаче непреклонно напредва, децата през днешния ден избират вместо кукли и колички таблети, преносим компютър и смарт телефон. Много скоро ще се трансформират коренно и просветителните системи. Какви познания и умения ще преподават на нашите деца и внуци в учебните заведения и университетите? И кои специалности евентуално ще станат най-търсени в идващите десетилетия? Ето няколко съответни прогнози.

Оператор за култивиране на данни от BigData

Специалистът с такава специалност ще би трябвало да умее да обработва огромни размери от информация и да я прави комфортна за прилагане и разбиране. Доколкото тази база данни се образува през пресяване и съчетание на информация от голям брой разнообразни научни сфери като математика, информатика, статистика, стопанска система, той ще би трябвало да бъде задоволително способен във всяка от тях.

Разработчик на невронни мрежи

Искаме или не, бъдещето принадлежи на пълноценното развиване на изкуствения разсъдък. А голяма роля в това ще играят невронните мрежи. С тяхна помощ понастоящем се обработват фотоси, видео, прави се да вземем за пример търсене на хора по снимка, имитира се ръкописен текст. В сериозните сфери на активност, свързани с стопанска система, статистика, разнообразни научни проучвания, с тяхна помощ се вземат решение комплицирани задания. Разработването на невронни мрежи е значима крачка в основаването на изкуствен интелект.

Проектант на виртуални светове

Виртуалната действителност трайно навлезе в живота ни, отвоювайки все по-голямо място в него. След появяването на виртуалните шлемове и очила доста скоро ще се появи и нужда от виртуални проектанти, които ще " конструират " виртуални действителности по поръчка и ще основават стратегии и приложения към тях.

Източник: " Мениджър "
тагове специалност бъдеще архитект виртуални светове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР