Само преди дни Gucci и adidas, големи играчи в модния

...
Само преди дни Gucci и adidas, големи играчи в модния
Коментари Харесай

Расистките обувки на Кейти Пери

Само преди дни Gucci и adidas , огромни играчи в стилния бизнес, бяха сложи на колене пред рецензиите и обвиняванията в расизъм, които се изляха в обществените мрежи по техен адрес. В причина за тях се трансфораха модели облекла и обувки, в които незабавно бе открит прикрит смисъл и немного скрита ненавист към афроамериканците.

Темата е още по-чувствителна този месец, тъй като в Съединени американски щати се отбелязва месецът на афроамериканската просвета и история. И някак не сме сюрпризирани, че следващият скандал на тази тема е към този момент налице.

В случая на посоченият с пръст неприятен воин е певицата Кейти Пери . Тя има своя фешън марка, а последната сбирка обувки от нея се трансфораха в конфликтната точка.

Моделите се отличават с огромни 3D очи, златен, правоъгълен нос и огромна, алена уста. А тези, които са в черната гама, още веднъж провокираха съпоставения с " blackface " - изкуственото потъмняване на кожата на лицето на хора, при които тя е бяла.
 Снимка 406185

Дизайнът на моделите е напълно дело на Кейти Пери, което прави обвиняванията в расизъм и на персонална основа. Обувките последваха ориста на пуловера на Gucci и незабавно бяха свалени от уеб страницата на Katy Perry Collections и скоро няма да могат да се намерят и по магазините, макар огромния интерес към тях, написа Insider.

Докато фотоси на моделите и мненията за тях се популяризират в обществените мрежи, изпълнителката се извини и съобщи, че в никакъв случай не е имала желание да наранява някого.
 Gucci, adidas и модата, която провокира отвращение
Модата, която възмути света

Защо Gucci и adidas трябваше да се извиняват

Пери и е неприятно сюрпризирана, че моделите, които дефинира като композиция сред съвременно изкуство и сюрреализъм се преглеждат през призмата на расизма. Още повече, че моделите са от сбирката Лято 2018 е малко съмнително, че чак в този момент им се обръща внимание. Но, по този начин е моментната обстановка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР