Само преди дни Bugatti постави световен рекорд за скорост сред

...
Само преди дни Bugatti постави световен рекорд за скорост сред
Коментари Харесай

Bugatti пуска на пазара най-бързия сериен автомобил

Само преди дни Bugatti сложи международен връх за скорост измежду серийните коли, откакто особено квалифициран Chiron съумя да развие 490,48 км/ч на трасето " Ера Лесинг ", което в действителност съставлява тестови полигон на концерна Volkswagen.
Постижението е с 40 км по-добро от това на предходния международен рекордьор Koenigsegg Agera RS, само че провокира много разногласия, макар че беше измерено с техника на самостоятелната организация за надзор на транспортните средства в Германия - TUV. Проблемът в тази ситуация е, че за върха в Bugatti не използаха сериен Chiron, а модифициран автомобил.
Оказа се, че френският производител е тръгвал по противоположния път - до момента в който останалите компании първо вършат кола, а след това гонят върха, в Bugatti първо подготвили автомобил, който по-късно ще излезе в серийно произвеждане. Такъв точно е казусът с модифицирания Chiron, който ще се появи на пазара под името Super Sport 300+ (цифрите значат бързината на хиперколата в мили).


Нещо повече - първата численост от модела, с която беше реализиран върха, към този момент е продадена. Това е станало на мероприятие в Мюлсхайм (Франция), където се намират централата и фабриката на Bugatti. На събитието президентът на компанията Стефан Винкелман е разкрил, че ще бъдат създадени общо 30 бройки от Bugatti Super Sport 300+, като всяка от тях ще коства най-малко 3,6 млн. евро.
Под капака на модела е общоприетият за Chiron мотор W16 с размер 8,0 литра и 4 турбини. Неговата мощ обаче е увеличена от 1500 на 1600 к.с. Освен това Super Sport 300+ ще получи специфични джанти, удължена задница и осъвременени брони. В салона ще има единствено една седалка и каркас за сигурност, само че по избор на клиента ще може да се добави и второ кресло. Купувачът ще може да избира и от няколко цвята.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР