Само преди броени дни най-изненадващо започна нов строеж на офис

...
Само преди броени дни най-изненадващо започна нов строеж на офис
Коментари Харесай

Строят бистро върху зелените площи в парка Заимов

Само преди броени дни най-изненадващо стартира нов градеж на офис постройка на територията на парк "Заимов " в центъра на София, оповестиха от съдружие "Кинопамет ".

Насред зелената повърхност на ъгъла на бул "Янко Сакъзов " и бул "Евлоги и Христо Георгиеви ", на няколко метра от спектакъл "Сфумато " и общински спектакъл "София ", към този момент се лее бетон, инсталира се арматура и се строи стремително, възмущават се от сдружението.

На издигнатата към този момент строителна ограда в парка е инсталирана осведомителна табела, на която е посочено, че се прави "реконструкция на съществуваща социална тоалетна и надстройка за Банков офис, УПИ IV за парк и КОО, кв. №582, регион "Оборище ", ъгъла на бул "Янко Сакъзов " и бул "Евлоги и Христо Георгиеви ", Зона Г13 – юг, с смяна по време на строителство – Бистро/Бърза закуска ".

От "Кинопамет " упорстват столичният кмет Йорданка Фандъкова, органите на ДНСК и Дирекция "Зелена система " да извършат инспекция на място и да упражнят пълномощията си, като спрат неотложно скандалния строеж в парка "Заимов ", който евентуално ще повлече доста скоро след себе си инициирането на нови и нови сходни градежи в парка, до момента в който градината не се трансформира дефинитивно в един компактно застроен великански бетонен офис квартал, без каквато и да е диря или спомен от тогавашната зеленина и растителност.

"Редно е госпожа Фандъкова да глоби най-строго и районния кмет на "Оборище ", който е разрешил с лека ръка да стартира да се подвига постройка с мощна стоманобетонна структура в самия парк, който е общинска благосъстоятелност, освен това – без да осведоми навреме обществеността за въпросното скандално начинание ", акцентират от организацията.

Искането на "Кинопамет " е да се засилва и Министерство на културата. Ведомството би трябвало незабавно да даде на историческия парк "Заимов " статут на монумент на културата на градинското и парковото изкуство с категория "национално значение ", като в същото време следва да дефинира и режимите на охранителните зони в него.

Новият строеж на мaсивна стоманобетонна офис постройка в действителност е следващото смело, безсрамно посягане и присвояване на парковите и зелените площи в столичния град, а най-циничното е, че към този момент се протяга ръка без каквито и да е угризения или терзания и на най-знаковите, емблематични столични паркове, какъвто, несъмнено, е "Заимов ", гласи изрично мнението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР