Само пред БНТ говори бащата на Илко Захариев, станал известен

...
Само пред БНТ говори бащата на Илко Захариев, станал известен
Коментари Харесай

Специално: Пред БНТ говори бащата на Червения пират

Само пред Българска национална телевизия приказва бащата на Илко Захариев, станал прочут като " Червения корсар ". Той беше арестуван с обвиняване за закани с ликвидиране, тъй като е заплашвал с имейли политици, магистрати, служители на реда и публични персони.

Неговият татко не може да си изясни по какъв начин синът му съумява да се замеси в сходен сюжет. Защитата на Червения корсар ще изиска той да бъде изместен в психиатрия в Бургас.

Успяваме да се свържем с бащата на Илко Захариев по телефона. Мъжът споделя, че е схванал от новините, че синът му е станал един най-известните хора в страната. От години двамата не поддържали контакт.

" През последните 10 години сме разграничени с майка му. Той остана да живее при нея. Кандидатства архитектура, мислех, че е признат и е приключил. Предполагах, че работи в София. Той не пожела да контактува. Контактува единствено с майка си ", съобщи пред Българска национална телевизия Николай Захариев, татко на Илко Захариев.

Бащата на Захариев споделя, че не е знаел синът му да се подвизава с прякора аления корсар. Според Николай той не е кадърен да провежда такава огромна акция за закани против магистрати и политици.

" Той беше спокоен и непретенциозен. Много образован. Учеше си уроците, беше първенец. Недоумявам. Не е бил нападателен в никакъв случай. Говорихме с юриста, че съм подготвен да поема грижи за него. Да го приютя да мине през психиатрия и да се възвърне ", добави Николай Захариев.

Българска национална телевизия: Вие имате ли пояснение по какъв начин синът ви попадна в този сюжет?

Николай Захариев: Нямам.

В Сливен, където " Червеният корсар " живее с майка си, съседи описват, че не са го виждали от дълго време, само че през годините се е случвало да викат полиция.

" Определено не създаваше проблеми, само че имаше някакъв тип закани. Лепеше по вратите бележки не тропайте, не чукайте ", споделя Венета Петрова.

" Недейте да ме притеснявате, ще изстрелвам ".

" Звъняхме на кварталния и по-късно го изпратиха за лечение в болничното заведение ".

Срещу Захариев в СРС има аналогично дело, споделя служебният му бранител Георги Георгиев. Разследването там обаче е открило напълно друг жанр при писането на заплашителни имейли, а огромна част от тях са били ориентирани към компании.

" По-скоро вулгарно цинични житейски послания до момента в който тук са политически послания. Много евентуално е да е жертва на една операция и да е грубо употребен или най-малкото манипулиран ", съобщи Георги Георгиев, юрист на Илко Захариев.

Правосъдният министър в оставка Атанас Славов съобщи в " Още от деня ", че не има вяра човек, който е душевен нестабилен, да избира самичък жертвите си.

" Трябва да се проверява дали няма някаква друга връзка. Дали някой не стои зад него ", сподели Атанас Славов.

Според отбраната би трябвало да се наблюдава придвижването на откритите в Захариев смарт телефони преди изпращането на имейлите, както и от кого са били закупени. За тях обвиненият твърди, че ги е намерил в панер за електронни боклуци в столичен мол, защото събирал остаряла техника, която прибирал за преработване.

" Или са му подхвърлени, или са му дадени. В храната му открих много скъпа храна. Той имаше три чанти багаж с книги и една със скъпа храна. Той няма една стотинка. Силно се тормозя за живота и здравето на това момче ", сподели още Георги Георгиев, юрист на Илко Захариев.

Според прокуратурата има задоволително събрани доказателства, че точно Захариев е индивидът, който стои зад заплашителните имейли.

Каква ще бъде ориста на " Червения корсар " ще стане ясно идната седмица, когато Захариев ще стачкува пред Софийски градски съд задържането си.

Ако бъде приет за отговорен Илко Захариев може да получи до шест години затвор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР