Само половин час продължи първата от поредицата консултации за съставяне

...
Само половин час продължи първата от поредицата консултации за съставяне
Коментари Харесай

ПП след консултациите с БСП: Антикорупционното законодателство е приоритет


Само половин час продължи първата от поредицата съвещания за сформиране на държавно управление, които Българска социалистическа партия провежда. Началото беше сложено с "Продължаваме смяната ". Преди срещата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите ще положат всички старания да сформират държавно управление:

"Имаме желание да стъпим на програмата, която дружно изработихме. Тя е съответна, ясна, написана, с отговорности и със периоди. Водени от всичко това дотук, ви подсигуряваме, че имаме съществено предпочитание да направи постоянно държавно управление. Нямаме никакво желание да имитираме договаряния, да тупаме топката, очаквайки избори. Декларираме ви съществено желание и ви осведомяваме, че ще водим диалози с досегашните сътрудници в държавното управление, като несъмнено, вие сте водещата мощ и през днешния ден ви декларирам, че чакаме от вас да ни предложите министър-председател ".

Нинова регистрира, че като болшинство са свършили положителни неща. Целта първоначално е страната да бъде преведена през тежките зимни месеци. Оставяме в страната във финансова непоклатимост, стопански напредък и мощна обществена политика, сподели още тя.

В отговор Кирил Петков благодари на Българска социалистическа партия за градивната работа в последните месеци и уточни, че спомагателна политическа рецесия не е нужна на България.

Той още веднъж акцентира, че антикорупционното законодателство е приоритет за Политическа партия.

След срещата вицепремиерът в оставка Асен Василев добави:

"Това, което се разбрахме, е, че ще използваме към този момент направената стратегия за диалозите оттук насетне. Единственото изискване, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди като по време на договарянията се одобри Закона за КПКОНПИ и се избере господин Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията.

Не са коментирани имена, в това число за министър председател, увери той.

Днес Българска социалистическа партия ще потърсят за срещи "Демократична България " и "Има подобен народ ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР