Само по линия на Министерството на иновациите и растежа в

...
Само по линия на Министерството на иновациите и растежа в
Коментари Харесай

Красимир Якимов: Намалените заплати в ББР не е просто наказание, това е "Слаб 2"

" Само по линия на Министерството на нововъведенията и растежа в границите на 2022 година следва да бъдат отворени стратегии за 600 млн. лв. по Плана за възобновяване и резистентност. Преди броени дни беше затворена първата процедура с бюджет 260 млн. лв.. Много предприятия аплайваха, в този момент следва да бъдат прегледани плановете и да получат финансиране ".
 
Това съобщи пред БНР Красимир Якимов, шеф на кабинета на министъра на Иновациите и растежа. Той разяснява намаляването на заплатите на специалисти от Надзорния съвет в ББР:
" Това е не просто наказване, това е " Слаб 2 ".... Открихме, че осъществяването на бюджета все още е пагубно. При заложени 342 млн. лв. са раздадени (кредити) към 65 млн. лв.. Този размер е бил понижен в следствие и за интервала септември - декември той е понижен от 170 млн. лева на 87, само че без значение от това и тази цел не е била реализирана ". 
 
Якимов изясни, че при уставен таван от 5 млн. лв. за заем, сега междинният размер на заем е 350 хиляди лв., при заложената цел, това би означавало 4 нови кредите дневно:
" С този потенциал на банката, без клонова мрежа и с стеснен човешки запас е по-скоро въпрос на научна фантастика. Това беше повода да наложим тази мярка ".
 
Той заяви, че започващият одит на Сметната палата в ББР ще продължи към 2 месеца и акцентира, че това е планов одит, а не е по самодейност на Министерството на нововъведенията и растежа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР