Само по bTV – интервю с Вълка от София. Израелецът

...
Само по bTV – интервю с Вълка от София. Израелецът
Коментари Харесай

Ексклузивно по bTV: Проговори израелецът Гал Барак, издирван за измами за милиони

Само по bTV – изявление с Вълка от София. Израелецът Гал Барак е търсен от Австрия поради хипотетично присъединяване в измами за 100 милиона евро. Става дума за скица с хиляди жертви в Германия, Австрия и други страни от Европейски Съюз.

В началото на февруари Барак беше задържан при опит да напусне България и е под домакински арест. Той проговаря за пръв път пред репортера Десислава Ризова и оператора Иван Филчев.

Преди пет години израелецът Гал Барак идва в България и малко по-късно открива прът център, обвързван с компания, която търгува с бинарни варианти.

– Вие ли сте Вълкът от София ?
Не, не съм аз. Може би да съм котаракът от София, само че несъмнено не съм вълкът от София.

Заповедта за арест е за суми, които съгласно някои доближават до 100 милиона евро. Отправените обвинявания са за машинация, пране на пари и присъединяване в проведена незаконна група. Освен прокуратурата, с проблема в Австрия към този момент са ангажирани юристи, счетоводители и специалисти.

– Вие какъв брой индивида представлявате
260 индивида, сподели Елфриде Сикст от адвокатска къща „ Шербаум”.
А вредите ? З а какъв брой пари приказваме ?
– Само тези 260 индивида са изгубили 5,9 милиона евро.
Мислите ли , че има и доста други.
– О, сигурно, и съм сигурна, че става дума за вреди в размер на стотици милиони евро.

„ Сумата 100 милиона евро е част от това, което през днешния ден е известно да се назовава Фалшива вест. Няма 100 милиона евро”, сподели Гал Барак.

Според ГДБОП Барак е арестуван на границата със Сърбия при опит да напусне страната. Схемата съгласно тях е елементарна.

" Става въпрос за предугаждане за повишаване или понижаване на цената на финансови активи, по този начин наречените бинарни варианти. И когато лицата които вземат участие в закупуването на такива варианти навлязат в схемата, в началото печелят избрани суми досега, в който техните активи се източат от измамниците. След което връзката с тях се прекъсва и те губят безусловно всички пари, които са инвестирали”, изясни Явор Колев.

Според Барак обаче, той е единствено изкупителна жертва, а главният състезател е евреинът Илан Цоря.

„ Ако би трябвало да съм изцяло прям, Илан е същинският вълк. И не Вълкът от София, а Вълкът от Европа”, сподели Гал Барак.

Къде е той? Арестуван ли е?
– Не, не е задържан. Той е номер едно в листата на търсените от австрийските управляващи.

В понеделник съдът би трябвало да реши ще екстрадира ли Барак в Австрия.

Цялата история на Вълка от София, както и за какво има фотоси с български политици ще ви разкажем в неделя, bTV Репортерите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР