Само петима са кандидатите за надзор на строежа на магистрала

...
Само петима са кандидатите за надзор на строежа на магистрала
Коментари Харесай

Петима са кандидатите за надзора за строежа на магистрала Хемус


Само петима са претендентите за контрол на градежа на автомагистрала " Хемус " от пътен възел " Боаза " до разклона за Велико Търново. Това стана ясно при отварянето на офертите, заяви организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Участъкът от 134 км, за който държавното управление отпусна в края на 2018 година над 1.3 милиарда лева от бюджета, е разграничен на две обособени позиции в публичната поръчка за избор на надзорна компания. За едната позиция претендентите са трима, а за другата са единствено двама. Толкова малко претенденти не е имало от години, разясняват в пътния отрасъл.

Строител на обекта е държавната компания " Автомагистрали ". В момента се строи единствено сектор от 1620 метра, тъй като единствено за него има осъществени отчуждителни процедури. Премиерът се надяваше да реши този проблем с измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, които предвиждаха ускорена отчуждителна процедура. Президентът обаче го изпрати в Конституционния съд, тъй като при предварителното осъществяване не е предпазено изплащането на компенсацията и също така имаше двоен критерий по отношение на дребни и едри притежатели на земя.

Три предложения от " Боаза " до разклона за Плевен

Първата обособена позиция за избор на надзорна компания обгръща сектора от пътен възел " Боаза " до разклона за Плевен. Това са първите три от общо шест сектора, които ще се построяват до разклона за Велико Търново ( км 87+800 до км 139+340).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР