Само пет дни след шумния расистки скандал от мача България

...
Само пет дни след шумния расистки скандал от мача България
Коментари Харесай

Прекратиха мач в Англия заради расизъм

Само пет дни след шумния расистки скандал от мача България - Англия в София двубой от предварителните кръгове в шампионата за Купата на Англия беше преустановен поради прояви на расизъм от локалните ентусиасти. Срещата сред " Харинги Бороу " и " Йоувил Таун " беше прекратена в 64-тата мин., когато мениджърът на домакините Том Лойзу подреди на футболистите си да се приберат в съблекалнята.

Причина станаха обидни викания и нападателно държание на гостуващата агитка против вратаря на " Харинги " Валери Дъглас Пажетат и бранителя Коби Роу. Според непотвърдена информация камерунският пазач е бил наплют и уцелен с хвърлен предмет от трибуните. Бранителят пък е бил обект на вербални офанзиви. От полицията оповестиха, че са почнали следствие, само че към този момент няма задържани.

" Пет минути след мача в България всеки водещ тв канал и публицист показва омерзение. Всички обясняваха, че " са потресени от този акт ". Сега минаха два часа от мач в Англия, който бе преустановен поради расизъм. Къде са същите тези малките екрани и публицисти? Ето това е лицемерието, което поддържа расизма жив ", разяснява в Туитър бившият нападател на " Нотингам ", " Ливърпул ", " Астън Вила " и британския народен тим Стан Колимор.

Двубоят сред " Харинги " и " Йоувил " беше от последния IV квалификационен кръг за Купата на Англия и спечелилият в него би трябвало да получи място в I кръг на най-стария футболен шампионат. При спирането на играта резултатът беше 1:0 за гостите, които поведоха с гол от дузпа на Рийс Мърфи в 60-ата мин.

" Аз взех решението да извадя тима си от терена и не желая " Йоувил Таун " да бъде наказван за това - показа треньорът на " Харинги Бороу " Том Лойзу. - Ако бъдем изхвърлени от шампионата и те продължат напред, няма да таим неприятни усеща към тях. Не направих това по никаква друга причина, с изключение на да предпазя играчите си, чиито лица излъчваха нерешителност и заплеснатост. Те не са привикнали на такова нещо. "

От футболната асоциация на Англия (FA) оповестиха, че ще проведат лично следствие, преди да вземат решение по случая.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР