Само от началото на 2017 година през Средиземно море са

...
Само от началото на 2017 година през Средиземно море са
Коментари Харесай

Най-голямата бежанска криза предстои и тя ще е заради климата

Само от началото на 2017 година през Средиземно море са минали повече от 150 хиляди души в търсене на по-добър живот. Военните спорове и неприятните условия на живот са измежду водещите аргументи за бежанската вълна, само че напълно скоро ще изникне още една - климатът.
Фондация за екологична правдивост сигнализира, че десетки милиони души ще бъдат принудени да изоставен домовете си поради климатичните промени, които ще настъпят през идващото десетилетие. Това от своя страна ще сътвори най-голямата бежанска рецесия в света, демонстрира настоящо проучване на неправителствената организация, представено от английския в. Guardian.
Високопоставени военни и цивилни специалисти, взели присъединяване в него, показват, че броят на „ климатичните бежанци “ ще надскочи доста този на бягащите от спора в Сирия, а това от своя страна ще се окаже доста предизвикателство за Европа.
„ Ако Европа си мисли, че има мигрантски проблем днес…, изчакайте 20 години “, показва пенсионираният американски бригаден военачалник Стивън Чейни. „ Вижте какво става, когато климатичните промени карат хората да изоставен Африка и изключително Сахел (субсахарски регион в Африка). И в този момент приказваме не за един или два милиона, а за 10 или 20 млн. Те няма да тръгнат към Южна Африка, те ще прекосят Средиземно море “, счита той.
Изследването на фондацията приканва също държавните управления да договорят нова правна рамка за отбрана на „ климатичните бежанци “ и желае от международните водачи да положат повече старания за използването на Парижкото съглашение. Докладът идва в навечерието на международната климатична среща на Организация на обединените нации в Бон, Германия сред 6 и 17 ноември. Тя е първа, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще изведе Съединени американски щати от Парижкото съглашение.
„ Това, за което става въпрос тук, е външна опасност за нашата цивилизация в дълготраен проект. В кратковременен проект това носи в себе си всевъзможни опасности и изисква човешка реакция в мащаби, неосъществявани до момента “, показва за фондацията някогашният основен теоретичен консултант на английското държавно управление сър Дейвид Кинг.
Според отчета климатичните промени са един от факторите, повлияли на сирийската война, като поредните суши са принудили 1,5 млн. души да мигрират към градовете в страната за интервала от 2006 година до 2011 година Това е довело до нуждата от обезпечаването на храна, вода и работни места за тези хора.
„ Промените в климата са непредсказуемата съставна част, която се прибавя към към този момент съществуващото обществено, икономическо и политическо напрежение, има капацитета да разпалва принуждение и спорове с пагубни последици “, показва изпълнителният шеф на фондацията Стив Трент.
Макар отчетът да хвърля светлина главно на отражението на климатичните промени върху Близкия изток и Африка, в него се споделя също, че настъпващите промени – като разрушителните урагани, които засегнаха елементи от Съединени американски щати тази година, потвърждават, че богатите народи също не са ваксинирани от климатичните промени.
Според Трент не е късно да се вземат ограничения против тази „ екзистенциална опасност за нашия свят “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР