Само от БСП директно поискаха от президента Румен Радев третия

...
Само от БСП директно поискаха от президента Румен Радев третия
Коментари Харесай

Равносметката: Само БСП поиска третия мандат

Само от Българска социалистическа партия непосредствено желаеха от президента Румен Радев третия мандат за сформиране на държавно управление. Останалите партии, които също могат да бъдат посочени от президента, или обявиха, че ще върнат мандата, в случай че го получат, или сложиха условия за поддръжката си. На диалозите „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ са с идентична позиция, че той би трябвало да избегне грешките на първия.

Това е равносметката след втория кръг на „ Дондуков “ 2, траяли два дни. Радев свика диалозите преди връчването на втория мандат, който по конституция отива при втората политическа мощ в Народното събрание –. От партията на Бойко Борисов обаче са безапелационни, че ще го върнат незабавно, като преди този момент изчетат проектокабинет, с цел да може хората да съпоставят кой какво им предлага.
 Радев: Ще бъде извънредно безконтролно, в случай че и този парламент завърши без да сформира постоянно държавно управление Радев: Ще бъде извънредно безконтролно, в случай че и този парламент завърши без да сформира постоянно държавно управление
Правителството, което назначих, засегна надълбоко ползите на мафията, осветли и пресече доста схеми. Всички видяха празните язовири, с...

Кога обаче ще им бъде връчен не стана ясно

Така интригата за сформиране на държавно управление продължава да се върти към третия мандат. От групировката на Слави Трифонов „ към този момент изрично обявиха, че няма да си дадат поддръжката за третия мандат. При кого ще отиде той също не се разбра след приключилите в сряда съвещания при Радев, в които се включиха -, и „. На тях президентът изиска сформиране на постоянно държавно управление с необятна поддръжка, с цел да може да се изведе страната от рецесията.

От Демократична България се оповестиха, че би трябвало с третия мандат да се компенсира дефицитът на първия. Това съгласно тях може да стане с кабинет с времеви интервал – зимните месеци. Въпреки отхвърли за поддръжка от Има Такъв Народ съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изрази подготвеност да поканят на диалог хората на Трифонов. Той разгласи, че са подготвени на диалог и отстъпки, само че в това време даде да се разбере, че няма да поддържат кабинет с мандатоносител Българска социалистическа партия.

Както и при първите съвещания от Движение за права и свободи споделиха, че безусловна поддръжка няма да дадат на никого, а стигне ли мандатът до тях, незабавно ще го върнат. При вторите диалози с Радев обаче се заформи скандал към поданството на икономическия министър Кирил Петков. Именно Петков беше повода Движение за права и свободи да изоставен прибързано преди дни КСНС. Пръв звук даде водачът на партията Мустафа Карадайъ, който попита Радев за поданството на Петков. Държавният глава отвърна, че не е удачно тъкмо от Движение за права и свободи да повдигат тематиката, " тъй като въпросът за поданството значи освен да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце ".

" Когато избухна този скандал, аз се срещнах с Петков и го попитах коя е вашата татковина майка - България или Канада, и получих еднопосочен отговор - България ", описа президентът. Той зададе същия въпрос и на Карадайъ - коя е неговата татковина майка. А той беше безапелационен, че е България. Радев обаче загатна, че той не е откровен, съдейки по думите му, които е споделил пред непознати управляващи. „ Моята татковина е България и мисля, че всичките ми 51 година са доказателство за това. Лицемерието в политиката е налице “, съобщи водачът на Движение за права и свободи.
 Журналист: Партиите, от които болшинството българи чакаха смяна, се оказаха палячовци Журналист: Партиите, от които болшинството българи чакаха смяна, се оказаха палячовци
" Тези партии, от които болшинството българи чакаха смяна, се оказаха приключени палячовци. Само аз ли не съм сюрпризиран? Надявам се,...

Най-малката парламентарна група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ също като Демократична България изрази мнение, че третият мандат би трябвало да избегне грешките на първия. Мая Манолова акцентира, че народът ужасно доста харесвал служебния кабинет на Румен Радев и беше безапелационна, че част от министрите му би трябвало да продължат да работят и в последващо държавно управление, написа Монитор.

Преди консултациите Радев разяснява офанзивите против назначеното от него държавно управление. Според него офанзивата против Кирил Петков цели да обезсмисли и да сложи под въпрос легитимността на актовете на служебния кабинет. „ Правителството, което назначих, засегна надълбоко ползите на мафията. Осветли и пресече доста схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за поправки и градежи на хартия. Видяхте къде отиват заемите на ББР ”, безапелационен бе президентът. По думите му „ корупционерите търсят фиктивен юридически мотив,за да върнат часовника обратно към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета ”.

Не закъсня реакцията и на експремиера и водач на ГЕРБ, който уточни, че първите, които повдигнали завесата „ що за птица е назначил “, са от " ИТН ": „ Има Такъв Народ разнебити Кирил Петков и Асен Василев – двамата министри, които вееха като знаме ”. Той бе безапелационен, че ГЕРБ не нападна служебния министър на стопанската система, а просто подава сигнал за възможното му двойно поданство. Борисов регистрира неуспех на служебното държавно управление във външната политика, стопанската система, финансите и опазването на здравето. Той дефинира като " безусловно безсмислени " консултациите при президента. Според него президентът Радев „ не знае какво прави сега ” и възможни нови парламентарни избори, извършени в разнообразни дни от президентските, биха били пагубни за страната.

Още: 

 Политолог: ИТН и Румен Радев обменят рейтинг Политолог: " ИТН " и Румен Радев обменят рейтинг
" Между Има Такъв Народ и президента Румен Радев има обмяна на рейтинг. Има Такъв Народ ще прелеят поддръжка към президента, а той им оказва помощ да стабилизират обра...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР