Само още девет човека в България са носители на наградатаРосица

...
Само още девет човека в България са носители на наградатаРосица
Коментари Харесай

Росица Факалиева от Progress с отличие Microsoft MVP

Само още девет индивида в България са носители на премията

Росица Факалиева, шеф „ Софтуерно инженерство ” в Progress, получи премията Microsoft MVP (Most Valued Professional) – „ Най-ценен експерт на Microsoft ” . Отличието се присъжда от софтуерния колос на специалисти, които интензивно оказват помощ на ИТ общността да се развива, усвояват първи новостите в ИТ света и схващат в дълбочина продуктите и услугите на компанията.

Росица Факалиева управлява екип от над 60 софтуерни инженери в Progress
(снимка: Rosi F / Twitter)

Според информация в уеб страницата на Microsoft, до момента в България единствено още девет механически специалисти са били удостоени с Microsoft MVP, а в световен мащаб броят им е над 4000.

„ Благодаря на Microsoft за високата оценка. За мен тя е спомагателна мотивация и ентусиазъм да не преставам да работя интензивно с ИТ общността ”, показа Росица.

„ Вярвам, че като споделям опита и знанията си с цялата промишленост, оказвам помощ на хората да намират нови благоприятни условия за себе си ”, добави тя.

През последните две години Росица започва и управлява редица начинания, носещи смяна в ИТ общността в България.

Тя е един от шефовете на българското издание на световната организация Women Who Code. Чрез активността си в нея, тя оказва помощ на дамите в софтуерната промишленост да израстват и да се оправят сполучливо с провокациите в кариерата си.

През 2018 година Росица започва седмичен курс по програмиране за деца от първи до трети клас, който е част от самодейността CoderDojo. От тази образователна година Росица преподава „ Увод в програмирането ” на възпитаници от 8 клас в Технологично учебно заведение „ Електронни системи ” към Технически Университет – София (ТУЕС).

В допълнение, Росица е преподавател на разнообразни ИТ събития, измежду които DevReach – водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа.

В Progress, Росица управлява екип от над 60 софтуерни инженери, които основават водещи съставни елементи за разработчици – Progress Telerik за.NET технологиите Xamarin, WPF, WinForms и UWP, както и продукта за „ юнит ” тестване – JustMock. Тя се причислява към компанията през 2006 година (тогава още Telerik) и през годините заема разнообразни механически и мениджърски позиции
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР