Само осем кръга изминаха в Премиършип, но вече надбягването за

...
Само осем кръга изминаха в Премиършип, но вече надбягването за
Коментари Харесай

Сити падна във вълчи капан, титлата пътува към Анфийлд

Само осем кръга изминаха в Премиършип, само че към този момент надбягването за купата наподобява да е единствено с един кон. Шампионът от предишния сезон Манчестър Сити позволи поредна неточност и към този момент изостава с осем точки от водача Ливърпул.

"Гражданите " позволиха непредвиден домашен срив против Уулвърхемптън и изгубиха с 0:2. Това ги отдалечи на обезсърчаваща разлика от миналогодишния им противник, който не просто води в класирането, само че е непогрешим след осем кръга.

Развръзката в този мач пристигна в последните минути. Големият воин беше Адама Траоре, който наниза и двете попадения, с цел да хвърли огромната бомба в кръга. Така "гражданите " позволиха втора загуба през акцията, както и първа на собствен терен, с което повдигат от ден на ден въпросителни с представянето си.

Мачът стартира двуостро, като първоначално възможностите бяха за "вълците ". Още в 6-та минута Патрик Кутроне се озова на хубава позиция, само че изстрелът му мина на сантиметри настрана от гредата. Изненадващият напън на гостите продължи и по-късно.

Раул Хименес в 19-та минута беше покрай попадението, само че ударът му беше блокиран, а при добавката Кутроне не съумя да добави в мрежата. Три минути по-късно играчите на Уулвс имаха и нов късмет, само че двата удара на Раул Хименес бяха спрени от вратаря.

Първата опция за Сити пристигна едвам в 33-та минута. Тогава Рахийм Стърлинг стреля мощно от границата на наказателното поле, само че Руи Патрисио прояви невероятната си класа и избави. Давид Силва и Илкай Гюндоган не съумяха да се разпишат за домакините до края на полувремето и то пристигна при нулево тъждество.

През втората част първенците сякаш овладяха самодейността, само че по този начин и не съумяха да материализират натиска си. Най-доброто състояние за тях пристигна в 67-та минута, когато Давид Силва стреля необикновено от директен свободен удар, само че гредата го спря. Веднага по-късно испанецът пропиля още един късмет и обезсърчи отбора си.

Четвърт час преди края Бернардо Силва имаше преференциална опция да открие за "гражданите ", само че мощният му удар от точката на дузпата се отклони от негов съотборник и не се озова в мрежата. И малко по-късно пристигна леденият душ за домакините.

В 80-та минута Раул Хименес направи страховит 60-метров пробив след една открадната топка, преодоля дребното останали бранители на противника и пусна на Адама Траоре самичък против вратаря, който просто нямаше по какъв начин да пропусне - 1:0.

Тази развръзка накара Сити да тръгне мощно напред. В 85-та минута Габриел Жезус беше покрай попадението, откакто се озова на преференциална позиция в наказателното поле, само че избра да проси дузпа, която не получи и всичко беше опропастено.

В 93-та минута Серхио Агуеро пропусна следващ късмет и всичко свърши за Сити. И с цел да бъде подпечатано всичко това, "вълците " стигнаха и до втори гол в 94-та минута, когато при следващата убийствена контра Адама Траоре се измъкна и с прелестен удар препарира за повторно Едерсон и заби последния гвоздей в ковчега на първенеца в този мач.

След тази развръзка "гражданите " остават втори единствено с 16 точки, на цели осем зад водача Ливърпул и единствено на една пред най-близкия си преследвач Арсенал. Уулвърхемптън записа едвам втората си победа този сезон и втора поредна въобще, с което събра 10 точки, само че е едвам 11-и.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР