Само около 30 фенове на Левски се събраха пред Народното

...
Само около 30 фенове на Левски се събраха пред Народното
Коментари Харесай

"Синият" протест - 30 фенове срещу 300 полицаи

Само към 30 почитатели на " Левски " се събраха пред Народното събрание на проведения посредством обществените мрежи нощес митинг. Той бе разгласен за 12 ч. през днешния ден, само че на процедура стана по този начин, че служителите на реда бяха повече от пристигналите " сини " последователи. Имаше близо 300 униформени - служители на реда и жандармеристи, като единствено колите на жандармерията бяха 20.

Фенските фракции започнаха да приканват и да се сплотяват за митинг през вчерашния ден в късния следобяд в обществените мрежи. Те пресмятаха, че ще се съберат най-малко 5000 души, като повода за незабавното привикване бе, че в почивните дни Народното събрание не работи и няма кой да ги чуе.

Сред мненията под апелите обаче и през вчерашния ден, и през днешния ден, има такива, че доста от последователите са на работа и няма да съумеят да дойдат, а други са от провинцията - затова е по-добре да се насрочи " същински всеобщ митинг " за събота или неделя. Освен това,  " съгласно сигурни сведения " тарторите на агитките са били привикани тези дни в съответните полициейски ръководства да се подпишат под предупредителни протоколи, че няма да вземат участие в всеобщи събития отвън стадионите, което може да докара до сериозен отлив на искащи да стачкуват.

Повод за недоволството на " сините " почитатели са последните събития - обвиняванията против фактическия собственик на клуба Васил Божков и изказването на изпълнителния шеф Павел Колев, че клубът е в тежко състояние и, че няма сигурност, че даже ще приключи сезона. Масло в огъня на недоволството на " сините " последователи наля и опасността от БФС да отнеме три точки от актива на тима в шампионата, в случай че до 5 февруари не бъдат платени 30 000 евро на мениджъри по заведени каузи за компенсации. При неплащане до 12 февруари пък следва изваждане на тима от Първа лига. Освен това БФС санкции " Левски " с 2000 лева за пропуснатия първичен период за заплащането.

С това неприятните вести за тима не свършиха дотук. Дружество " Нове АД Холдинг ", благосъстоятелност на Васил Божков, излезе с изказване против дейностите на прокуратурата против Божков, само че дружно с това твърди, че става въпрос за " преодоляването на сполучлив частен бизнес и футболен клуб ( " Левски " ) ".

За похлупак, в края на деня през вчерашния ден стана ясно, че през вчерашния ден строителната компания " Главболгарстрой " е завела дело против " Левски " в Софийски градски съд. Фирмата си търси към 3 млн. лева от клуба, като евентуално ще желае и оповестяване в неплатежоспособност.

В обществените мрежи левскарите от ден на ден се сплотяват към концепцията за митинг точно в петък, като циркулират калкулации, че пред Народното събрание в 12 ч. ще има най-малко 5000 души. Причина за незабавното привикване на митинга, изтъквана от множеството почитатели, е че в почивните дни Народното събрание не работи и няма кой да ги чуе.

Сред мненията под апелите обаче има и такива, че " съгласно сигурни сведения " тарторите на агитките са били привикани тези дни в съответните полициейски ръководства да се подпишат под предупредителни протоколи, че няма да вземат участие в всеобщи събития отвън стадионите, което може да докара до сериозен отлив на искащи да стачкуват.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР