Само около 2 милиона български граждани - или 37% от

...
Само около 2 милиона български граждани - или 37% от
Коментари Харесай

Бум на септемврийските ваканции! Само 1/3 от българите са летували

Само към 2 милиона български жители - или 37% от популацията на страната, са ходили това лято на отмора. Поредна година родното Черноморие остава желана дестинация за лятна почивка на българското население. Вече над 1,3 милиона пълнолетни българи са почивали на морето, а още 500 хиляди се канят да го посетят през септември. Това демонстрират данните от телефонен сондаж предоставен, финансиран и извършен от " Галъп интернешънъл ", съобщи бТВ.

37% от интервюираните декларират, че са били на лятна отмора, което значи към 2 милиона души. 68% настояват, че са избрали българското Черноморие или над 1,3 милиона души. Ако в сметката се прибавят и децата, това значи, че близо половината от популацията на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие през този сезон, излиза наяве от разбора.

С максимален дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София. Това значи също, че по отношение на упования брой туристи през летния сезон, повече от половината са наши сънародници. В България българският екскурзиант остава преобладаващ, безапелационни са социолозите.

В чужбина през това лято към сегашния миг са почивали към 350 000 българи. Още близо толкоз занапред ще отидат на отмора отвън страната, демонстрират данни от сондажа.

Според анализаторите явно по-евтините условия за началото на есента са изключително привлекателни, а също по този начин пожеланият по-прохладен климат през ранната есен евентуално оказва въздействие.

Други 700 000 пълнолетни българи са почивали или им следва да почиват на други места в страната отвън Черноморието.

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват отвън мястото, където живеят, през това лято.

В голямото си болшинство българските жители желаят съблюдаване на разпоредбите по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи, се показва в разбора.

Изключение, само че единствено до известна степен, в това отношение са младежите до 30-годишна възраст, само че даже и измежду тази възрастова група като цяло доминира поддръжката за повече ред в туризма у нас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР