Само няколко седмици след представянето на Визия за България на

Само няколко седмици след представянето на Визия за България на ...

СДС призовава БСП да преосмисли Визията си за България.


Само няколко седмици след представянето на "Визия за България" на БСП, актуалните в последните дни събития илюстрираха разминаването между заявените позиции на социалистите и реалните действия на техни високопоставени кадри, пише в своя позиция СДС.

Те смятат, че топлите връзки между общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и Димитър Желязков, както и съвместната работа на последния с бивш полицейски шеф в охранителната фирма "Аркус", ни провокират отново да заявим позиция относно искането на БСП за "възстановяване на ролята на държавата в охраната на обществения ред и борбата с престъпността."

СДС коментират, че техният десен отговор, даден на пресконференция на 30 юли, гласи: Никой не е отменял ролята на държавата, но тя бе смачкана през 1994 г. с приемането на Наредба № 14, която регламентира частната охранителна дейност. Бе даден златен шанс на бившите ченгета да си основат "охранителни" фирми (над 2500), в които през годините ежегодно заетите се движат в рамките на около 200 000 охранители и генерират годишен оборот около 1,6 млрд. лв. не само от гражданите и бизнеса, които "охраняват", но и от поръчки за охрана на важни държавни обекти за стотици млн. лева.

Според СДС е парадоксално, че именно БСП се обявява за повече държава в охраната на реда и борбата с престъпността, докато нейни кадри задкулисно и успешно се възползват от "златния шанс", даден им преди 24 години.

СДС призовават БСП да направи трезва преценка на създалата се ситуация и да преосмисли своята "Визия за България". Ако документът бъде преработен в посока по-малко популизъм и политическо лицемерие, ще бъде значително по-полезен както за левите избиратели, така и за цялото общество.

Спецпрокуратура, полиция и НАП проверяват охранителната фирма "Аркус"
Спецпрокуратура, полиция и НАП проверяват охранителната фирма "Аркус"

Проверката е във връзка с разследването на престъпната група на Митьо Очите

Източник: news.bg