Само няколко седмици след представянето на Визия за България на

...
Само няколко седмици след представянето на Визия за България на
Коментари Харесай

СДС призовава БСП да преосмисли Визията си за България

Само няколко седмици след представянето на " Визия за България " на Българска социалистическа партия , настоящите в последните дни събития илюстрираха разминаването сред декларираните позиции на социалистите и действителните дейности на техни високопоставени фрагменти, написа в своя позиция Съюз на демократичните сили.

Те считат, че топлите връзки сред общинския консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев и Димитър Желязков , както и взаимната работа на последния с някогашен полицейски началник в охранителната компания " Аркус ", ни предизвикат още веднъж да заявим позиция по отношение на настояването на Българска социалистическа партия за " възобновяване на ролята на страната в защитата на публичния ред и битката с престъпността. "

Съюз на демократичните сили разясняват, че техният десен отговор, даден на конференция на 30 юли, гласи: Никой не е отменял ролята на страната, само че тя бе смачкана през 1994 година с приемането на Наредба № 14, която регламентира частната охранителна активност. Бе даден златен късмет на някогашните ченгета да си основат " охранителни " компании (над 2500), в които през годините годишно заетите се движат в границите на към 200 000 охранители и генерират годишен оборот към 1,6 милиарда лева освен от жителите и бизнеса, които " охраняват ", само че и от поръчки за защита на значими държавни обекти за стотици млн. лв..

Според Съюз на демократичните сили е парадоксално, че точно Българска социалистическа партия се афишира за повече страна в защитата на реда и битката с престъпността, до момента в който нейни фрагменти подмолно и сполучливо се възползват от " златния късмет ", даден им преди 24 години .

Съюз на демократичните сили приканват Българска социалистическа партия да направи трезва преценка на създалата се обстановка и да премисли своята " Визия за България ". Ако документът бъде модифициран в посока по-малко популизъм и политическо двуличие, ще бъде доста по-полезен както за левите гласоподаватели, по този начин и за цялото общество.

 Спецпрокуратура, полиция и Национална агенция за приходите ревизират охранителната компания
Спецпрокуратура, полиция и Национална агенция за приходите ревизират охранителната компания " Аркус "

Проверката е по отношение на следствието на незаконната група на Митьо Очите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР