Само няколко дни след жестоката трагедия в Индонезия, мач от

...
Само няколко дни след жестоката трагедия в Индонезия, мач от
Коментари Харесай

Трагедия на футболен мач в Аржентина

Само няколко дни след жестоката покруса в Индонезия, мач от шампионата на Аржентина беше преустановен поради вълнения по трибуните и отвън стадиона, приключили със смъртен случай. Драмата се разигра при започване на дуела сред Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига, а съгласно локалните медии съществена виновност за излизането на обстановката отвън надзор носи полицията.

Проблемите са почнали още преди началото на мача, когато доста от почитателите на домакините не са могли да влязат на стадион " Хуан Кармело Серийо ", макар че са имали билети. Това е довело до огромно скупчване пред входовете на оборудването.

От полицията решили да разпилян тълпата с използването на сълзотворен газ и гумени патрони. Докато е снимал протичащото се пред стадиона, оператор на TyC Sports е бил ранен от изстрел на служител на реда.

В обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин еднообразен чиновник хвърля бутилка със сълзотворен газ в чашата на стадиона. В резултат на дейностите на полицията е зародила блъсканица и по трибуните, а част от почитателите са нахлули на терена.

Изпаренията са достигнали и до футболистите, треньорските щабове и съдиите. Това е принудило основния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача още в 9-ата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекъсната.

Друго видео демонстрира по какъв начин бранителят на Бока Хуниорс Маркос Рохо хвърля шишета с вода към почитателите, с цел да се оправят с резултата от сълзотворния газ. Футболистите на Химнасия пък обезверено са се опитвали да се свържат с околните си, които са били на стадиона.

Очеведци описват, че напрежението отвън стадиона е ескалирало, когато входовете са били затворени, а един служител на реда е блъснал момиче. Медиите оповестяват и за умрял ентусиаст. Това е 57-годишният Сезар Регейро, който е получил сърдечен арест и е умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.
 Тъжно: Ел Пипита разгласи края на футболната си кариера
Тъжно: Ел Пипита разгласи края на футболната си кариера

Последният му отбор се оказа Интер (Маями)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР