Само няколко дни преди изборите БСП-Видин е на път да

...
Само няколко дни преди изборите БСП-Видин е на път да
Коментари Харесай

Грандиозен разпад в БСП! Структурите на партията се топят: 21 човека хвърлиха кърпата преди изборите

Само няколко дни преди изборите БСП-Видин е на път да се стопи изцяло. 21 души от партийната организация в дунавския град са подали заявки за овакантяване. Сред тях ръководители на ОПО, членове на Областен и Общински препоръки, младежи и членове с дълготраен партиен стаж, предава ПИК.

Това е плод на политиката на Корнелия Нинова, която през 2016 година приватизира столетницата и я трансформира в еднолично сдружение.

Новината за напускането на членовете разгласи във Facebook някогашния ръководител на партията във Видин Димитър Велков, които също напусна през август.

Организацията във Видин от дълго време се опълчва против протежето на Нинова Филип Попов, който се разпорежда в региона изцяло властническо. През 2020 година БСП-Видин лиши правата на Филип Попов за заемане на партийни длъжности. Според социалистите във Видин Попов редовно е правил дейности във щета на Българска социалистическа партия, които УДРЯЛИ По престижа на партията и създавали в обществото чувство за разединение.

Сега към този момент разцеплението е реалност, а партийната организация във Видин се обезкръвява с напускането на нейни членове от време на време през годините.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР