Само няколко дни делят всички фенове на музиката и приятното

...
Само няколко дни делят всички фенове на музиката и приятното
Коментари Харесай

Два дни до A to JazZ – какво да очакваме на най-мащабния летен фестивал

Само няколко дни разделят всички почитатели на музиката и приятното превозване от обичания летен уикенд на необятните зелени поляни на Южен парк 2. На 5, 6 и 7 юли фестивалът A to JazZ ще посрещне за девети следващ път хилядите си посетители с изключителна селекция от най-младите и забавни международни и български актьори, богата съпътстваща стратегия и разнородни занимания за всички.

В петък, в 18:00 ч., румънското трио JazzyBIT ще открие фестивала с енергична композиция от джаз и рок, примесена с малко блус, латино и фънк. След тях на сцената ще излезе световнопризнатата българска групировка Koka Mass Jazz, като специфичен посетител ще им бъде американската арендби певица Tiffany Blu. Програмата ще продължи с атрактивния джаз план на Теодосий Спасов VЯRA, а гвоздеят на вечерта ще е виртуозният тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, спечелил си прозвището „ Богът на новия жанр в джаза ".

На 5 юли, преди музикалните осъществявания на сцената, всички експерти и заинтригувани могат да посетят и конференцията A to JazZ Talks, която ще се организира сред 10:00 и 17:00 ч. в книжовен клуб Перото в НДК. Фокусът на задграничните лектори с дълготраен опит в сферата тази година е ориентиран към тематиката „ Път към интернационалната сцена ".

Съботната и неделната заран ще стартират още в 8:30 ч. със особено проведена Йога закуска в парка, която ще се организира до детската сцена под съпровода на обичайната индийска табла и ще приключи със здравословна закуска. В двата дни, в часовете от 10:30 до 13:00, е планувана и просветителна стратегия за най-малките. A to JazZ KIDS включва концерти, запознаване с принадлежности и ритми, танци и игри, а тематиките ще са „ Бразилското въздействие в джаза " и „ Етно джаз за деца ".

В 18:00 ч. на 6 юли музикалната стратегия продължава с обичани типичен композиции, соул и фънк пиеси, показани от впечатляващия Биг бенд при НМА „ Панчо Владигеров ", управителен от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов. Следва Bodurov Trio с техния различим почерк, смесващ джаз с фолклорни детайли. Прея ще се качи на сцената на A to JazZ, с цел да приготви публиката уместно за финала на вечерта и да показа дебютния си албум, в който тя и бандата опитват с разнообразни стилове. Истинската музикална детонация в събота ще настъпи с появяването на Ghost-Note с тяхната дива и богата фънк продукция с детайли на афробийт, хип-хоп, психиделия и даже международен фолклор.

На 7 юли, още веднъж в 18:00 ч., вечерната стратегия ще стартира с прочувствено наситения дебютен албум на контрабасиста Димитър Карамфилов, показан с изключителни посетител музиканти и певицата Марина Господинова. След тях MEY feat. JCAT ще омагьосат публиката със своето нежно джазово звучене с поп и соул претекстове, като също ще показват напълно новата си продукция. След тях, единствено седмица след изявата си на фестивала Гластънбъри, ще се качат Ritmos Negros с тяхната забавна комбинация от афро-перуански ритмики. Последно в програмата, само че сигурно незабравимо, ще е присъединяване на феноменалния Jacob Collier, който е едвам на 24, а към този момент е притежател на две награди Grammy. Певецът, мултиинструменталист и продуцент ще показа новия си албум, с който сега е на международно турне.

Всяка от вечерите ще приключва с обичайните джем сешъни в бар Caché, които са отворени за всички същински почитатели на качествената музика и положителното превозване. Неделима част от фестивала остава и арт-базарът, който ще предложи формален тематичен мърчандайз, както и атрактивни авторски произведения, облекла и аксесоари. Тази година уредниците са планували и удобна пробна. За първи път фестивалът включва и особено обособена спортна зона, отворена през целия ден, с разнородни уреди и игри като волейбол, федербал, тенис на маса и още занимания.

Страхотни страсти в приятна компания чакат всички фенове на музиката и летните дни и вечери навън. Мястото е Южен парк 2, а гостите и програмата за първия юлски уикенд са атрактивни и разнородни. Прогнозата е за слънчево време, а при положение на непредвидени изненади, уредниците са подготвили дъждобрани.

Входът за фестивала e свободен. A to JazZ Festival се организира с изключителната поддръжка на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. A to JazZ Talks се организира с поддръжката на Столична стратегия „ Култура " и Национален фонд „ Култура ".

За повече информация, елементи и настоящи вести към A to JazZ 2019 следете Фейсбук и Instagram, както и уеб страницата www.atojazz.bg. Офицалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР