Само няколко часа след като каза, че няма да отстъпи

...
Само няколко часа след като каза, че няма да отстъпи
Коментари Харесай

Горанов отстъпи с още 6 месеца за касовите апарати

Само няколко часа откакто сподели, че няма да отстъпи пред претенции за четвърто отсрочване на онлайн отчитането на касовите апарати от 31 януари, а единствено наредбата ще се уточни, финансовият министър Владислав Горанов направи тъкмо противоположното.

След среща с ресторантьори и хотелиери във вторник следобяд той сподели, че влизането в действие на новите условия се отсрочва с шест месеца. Това значи,че новите условия ще важат от края на юли. До края на април щели да се почистват проблематични механически елементи.

При това състояние плануваният за сряда сутринта пред Народното събрание митинг на хотелиерите и ресторантьорите се анулира. В неделя те към този момент имаха алегоричен митинг и сервитьорите бяха облечени с жълти жилетки в заведенията.

Часове преди този момент Горанов обясняваше пред публицисти, че наредбата ще остане в действие.

" Какви взаимни отстъпки? Влизането в действие се отсрочва от 2018 година ", отвърна той сутринта на журналистически въпрос във връзка идната среща и настройките на ведомството за протичането ѝ.

От думите му преди диалозите с представителите на туристическия отрасъл стана ясно, че най-вероятно ще се уточни методът, по който ще се ползва наредбата от приходната организация, " с цел да не се стига до репресии от страна на Национална агенция за приходите ". Малко преди този момент, в границите на годишната среща на държавното управление с бизнеса, представителка на верига търговски обекти се възмути от това, че Националната организация по приходите ще може да запечата търговски обект даже да един немаркиран на касовия уред артикул, което може да се случи при нехайство от страна на чиновник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР