Само няколко часа, след като една от националните телевизии излъчи

...
Само няколко часа, след като една от националните телевизии излъчи
Коментари Харесай

Ромско отмъщение! Цигани атакуваха магазинчето на човек, който говори за масовия бой във Враца

Само няколко часа, откакто една от националните малките екрани излъчи репортаж за всеобщ пердах сред врачани и тайфа роми, незнаен причинител счупи стъклопакета на магазинчето на един от очевидците на случая, видя първо кореспондент на организация BulNews.
Снощи хората от квартала се бяха събрали тъкмо през павилиона за ремонт на колела и ски, чиито притежател беше измежду дейните врачани по време на репортажа.
Днес сутринта той идва да отвори магазинчето и го заварва със счупено предно стъкло, като провалите подсказват, че причинителят е дете или жена. Мъжът от 11 години е наемател на обекта и до момента не е имал никакви проблеми. Неговите съмнения са ориентирани към ромите, които живеят през една къща от парцела, които по този метод са му отмъстили за дейната му гражданска позиция пред камерата.
Още през вчерашния ден потърпевшите врачани са предизвестили полицията, че се тормозят от цигански похищения върху парцелите и колите си. Служителите на реда са декларирали, че с тумбата е говорено и надали ще се стигне до възмездие.
Тази заран обаче към този момент е ясно, че ромите въобще не са се впечатлили от предизвестията на локалната полиция и работят по техните си схеми за отплата.
Счупеното през днешния ден стъкло не е първата жертва на ромския вандализъм. Колата на техен комшия, който пръв е почнал да подава сигнали против ромите, е чупена 3 пъти, без полицията да е открила кои са причинителите.
Живеещите в квартала врачани са безапелационни, че в случай че ромите не престават с вандалските си прояви, те ще се провеждат и ще стартират разпра с тях.
На ход са кметът на града Калин Каменов и шефът на полицията Янко Янколов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР