Само напълно ваксинирани тенисисти ще получат правото да участват в

...
Само напълно ваксинирани тенисисти ще получат правото да участват в
Коментари Харесай

Официално: Само ваксинирани играчи ще участват в Индиън Уелс


Само изцяло имунизирани тенисисти ще получат правото да вземат участие в идния Мастърс шампионат в Индиън Уелс. Това стана ясно след изказване от страна на уредниците, оповестено в обществените мрежи. Решението бе изцяло предстоящо поради важащите в Съединени американски щати противоепидемични ограничения, само че в този момент към този момент няма никакво подозрение в метода, който уредниците ще подхващат.

„Тъй като здравето и сигурността са водещите цели на BNP Paribas Open, уредниците ще изискват годно удостоверение за приключен имунизационен цикъл от страна на участниците, с цел да им бъде възложен достъп до комплекса в Индиън Уелс. Важащите за играчите ограничения са съобразени със здравните протоколи на ATP и WTA, както и с наредбите на държавното управление на Съединени американски щати във връзка с имунизационния статус на влизащите в страната чужденци“ – гласи изказването на уредниците на шампионата в Калифорния.

През 2020 година шампионатът бе анулиран поради разразилата се пандемия от Covid-19, а предходната година конкуренцията се организира през октомври, вместо през март, както се случва всекидневно.

Любопитен факт е, че въпреки да не е имунизиран, международният №1 Новак Джокович към момента попада в предварителния лист с участници. Турнирът в Индиън Уелс ще се организира от 10 до 20 март.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР