Само на 40 км от Видин и на 5 км.

...
Само на 40 км от Видин и на 5 км.
Коментари Харесай

Мистичните самодиви от с. Шишенци, които крадат мъже

Само на 40 км от Видин и на 5 км. от границата ни със Сърбия се намира едно от най-злокобните места в целия свят. Става дума за село Шишенци, което се прочу със случаите на мистериозно изчезнали хора. През последните години петима мъже изчезват безследно, а други двама се завръщат с изцяло изтрити мемоари. Местните настояват, че съселяните им са станали жертва на самодиви, а учените се пробват да намерят по-достоверно пояснение на мистерията.

"Двама от тях ги намepиxa, само че не помнеха въобще нищо. Нито къде са били, нито какво са правили от изгубването до връщането си. После започнаха да описват странни неща за красиви дами. Мислехме ги за луди, само че май нещо в действителност се случва в нашето село”, споделя 80-годишният дядо Иван. Възрастният човек е със сини очи, както и съвсем всички негови съселяни, което е още един от многото любопитни обстоятелства за видинското село.

Какво са индиго децата и по какъв начин да ги разпознаем?

Бай Иван с принуда споделя, че доста от комшиите му са виждали красиви девойки в бели облекла да танцуват по поляните край селото. Той не има вяра на сходни бабини деветини, само че други в Шишенци са уверени, че в случай че погледнеш призрачните същества в очите, мигновено ще ослепееш. Страховете им са подхранвани от постоянно разказвана история по тези земи. През 70-те години на предишния век мъж от село в Еленския Балкан почнал да губи зрението си. Болният отишъл на посещаване при пророчицата Ванга на Рупите и тя от вратата го попитала по кое време е видял самодивите. Възрастният човек признал, че в действителност видял жена, облечена в бяло, до момента в който прибирал стадото си. Ванга го попарила с думите, че нищо не може да направи против толкоз мощна магия и нещастникът ще изгуби зрението си.

 Thinkstock

Хорските суеверия не стопират дотук и малцината останали да живеят в Шишенци не престават да прибавят нови и нови линии към злокобната картинка. Селяните настояват, че не смеят да си покажат носа на открито след залез слънце, когато по улиците стартират да се чуват смразяващи кръвта писъци.

Какво е осъзнато сънуване и вероятен ли е в действителност цялостен надзор над сънищата ни?

"Някои настояват, че са чакали. Ама никой не ги е срещал тези чакали. Когато настане цялостен мрак, стартира заплашителен писък. Заключвам се и пущам всички лампи. А на открито се чуват вайкания, писъци и рев на мъже, дами и деца. Вярваме, че това са душите на сватбари, избити преди епохи от татари. И тъй като не са били заровени, още не могат да намерят покой”, описват локалните.

Според легендата празнуващите отивали към Шишенци от близкото село Гюренци, когато по пътя били нападнати от разбойници и избити до крайник. Според друга версия сватбарите се скрили в пещера, само че никой не излязъл повече от нея. Руски екстрасенс преди време посетил селото, с цел да изследва среднощния феномен. Искал да запише тайнствените гласове с касетофон, само че не се получило. „ Тях запис не ги лови”, клати тъмно глава очевидец на несполучливия опит за проучване на свръхестественото.

Човекът, който изпада в кома и пътува във времето - какво ще се случи след 1000 години

Кървавата женитба е причина за съществуването и на други страховити митове за хора, конто са срещали призрачната натрупа.

 Thinkstock

"Генчо бил чобанин на селото и една вечер прибрал овцете, хапнал и излязъл по мрачно да посвири с кавала си. Излегнал се на една поляна и внезапно чул крясъци, празнични подсвирквания и врява. Станал и видял, че към него доближават сватбари. Най-отпред вървял кумът а след него младоженците, хванати за ръка и следвани от гостите.

Възможно е Адът в действителност да се намира на Земята. Къде е това място?

Най-отзад били музикантите, които свирели в придвижване. Генчо се учудил каква тази женитба измежду нощ, само че като наближили, поздравил младоженците. Кумът обаче му подал бъклица с вино, украсена със здравец, да пие за тяхно здраве.

Като погледнал в очите му, Генчо видял, че били огненочервени, а като огледал сватбарите, видял, че лицата им били на мъртъвци. Сърцето му се свило, а те всички му викали да пие от бъклицата. Той се прекръстил съгласно обичая и пил. На другия ден сестра му го намерила качил се сред клоните на остаряла върба да пее и да стиска конска глава”, споделя баба Мария.

Чували ли сте за мистерията към Царичина? Ето какво разкрива баба Ванга за този феномен

 Thinkstock

Тя изяснява, че съгласно поверията конят е правилно и правдиво животно, което не може да бъде допряно от злите сили. Историите за свръхестествените сили в Шишенци нямат край. Преди години в една от къщите върлувал полтъргайст. Семейството намерило скрити златни монети, когато отсекло дърво в парцела си и от този момент почнали бедите. „ Вилици, лъжици и ножове летяха по всички страни. Даже кметът тогава отиде да види какво се случва и щом влезе през вратата, зад тила му се забила секира. Без никакъв огън, огнището се разпалвало”, споделя свидетел на странните случки.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР