Само на 22 години Микаела Шифрин вече е носителка на

...
Само на 22 години Микаела Шифрин вече е носителка на
Коментари Харесай

Шифин издържа на напрежението и спечели златото в гигантския слалом, Киркова остана 40-а

Само на 22 години Микаела Шифрин към този момент е носителка на два златни медала от олимпийски игри. Американската скиорка, която господства в Световната купа, оправда големите упования към себе си и завоюва гигантския слалом от програмата в Пьонгчанг.

Въпреки отлаганията от началото на игрите, родената във Вейл скиорка, не остави подозрения в преимуществото си. Тя приключи с време 2:20.02 минути от двата манша и изпревари с 39 стотни норвежката Рагхилд Мовинкел. Бронзът е за Федерика Бриньоне от Италия.

Шифрин беше втора след първото втурване и изоставаше с 20 стотни от Мануела Мьолг. Трасето беше доста технично и даде преимущество на италианката, само че във втория манш Шифрин устоя на напрежението, с цел да добави още едно злато към сбирката си по-късно в слалома от Сочи 2014.

" Това е необикновено, още не мога да осъзная какво се случва, все едно сънувам. Последните няколко дни бяха доста сложни, не знаехме по кое време ще стартираме, само че гледах да остана спокойна и да мисля за нещо друго, да не се нервирам. Треньорът доста ми оказа помощ ", сподели Шифрин след финала.

.@MikaelaShiffrin’s dad’s reaction to her gold medal is everything.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР