Само на 20 години Дан Лок вече е бил затънал

...
Само на 20 години Дан Лок вече е бил затънал
Коментари Харесай

Имигрантът, провалил се в 13 бизнес начинания за 3 години, който сега е милионер

Само на 20 години Дан Лок към този момент е бил заседнал в задължения на стойност 150 000 $. В рамките на три години той е дал начало на 13 бизнес планове, като всеки от тях е приключил с неуспех. Днес Лок е мултимилионер и бизнес наставник. За пътя до триумфа му споделя Entrepreneur.

Родителите му се разделят още когато е на 14 години и той емигрира с майка си от Хонконг във Ванкувър. Още от 16-годишна възраст Лок не може да разчита финансово на татко си, защото той е опустошен.

Младежът стартира да работи почасово в хранителен магазин, с цел да оказва помощ на майка си. Той продължава да се пробва да изкара спомагателен приход, като е разнася вестници, коси трева и прави доста други дребни неща.

След като приключва гимназия, продължава образованието си в колежа Дъглас във Ванкувър и по едно и също време посещава бизнес класове, защото желае да стане сполучлив бизнесмен.

" Никой не разбираше за какво не си намирах работа, само че аз бях сигурен, че няма по какъв начин да си изплатя заемите и да оказа помощ на фамилията си, взимайки минимална заплата. Знаех, че ще се оправя по-добре като бизнесмен даже в случай че това отнеме десетилетие. Никога не се отхвърлих, тъй като не можех да си разреша да го направя ", споделя Лок.

Той дефинира бизнес начинанията си като " загуби с уроци " и признава, че хората биха се отказали някъде сред първия и тринадесетия опит.

" Точно, когато си мислиш, че не може да стане по-зле, издръж още малко ", споделя съумелият бизнесмен.

След като прочита книгата на Клауд Хоркинс " Scientific Advertising " той става разпален по маркетинга. Скоро по-късно среща маркетинг специалиста Алън Жак. Започва да посещава семинарите му и желае Алън да стане негов наставник. Експертът обаче отхвърля.

" Тогава започнах да вървя в офиса му всеки ден в продължение на месец, демонстрирах мотивацията си по всевъзможен метод, като даже събирах и отпадъците около офиса. Накрая той ме нае ", споделя Дан.

Той прекъсва образованието си в колежа на 21 години, с цел да работи за Жак. Отнема му седмици да напише първата си оферта, най-после Алън му споделя, че е ужасна. Пренаписва я седем пъти, до момента в който най-сетне шефът му позволява, че се е получило добре.

По-късно Жак е признал, че още първата чернова е била " добра ", само че по думите му, " просто добра " не е методът човек да се усъвършенства.

" Времето при Жак промени живота ми, по тази причина желая да образовам младежи ", споделя Лок.

Въпреки че той не печели доста пари, споделя, че 12-месечното менторство при Жак е първата му година, през която е спечелил доста. Преди да навърши 22 години, Лок е управлявал планове, на стойност 10 000 $ всеки, а възнаграждението му е стигнало 6-цифрена сума.

По-късно той оказва помощ на родителите си и купува къща на татко си Хонконг. Предприемачът стартира да влага извоюваните средства в недвижими парцели и става милионер на 27 години. От момента, в който другите му бизнеси са били задоволително добре развити, че да не изискват неговото наличие, той се пенсионира.

Но по този начин устоя два месеца. След това споделя наученото за маркетинга в управление, което издава самичък. Така Дан продължава да гради връзки с разнообразни сътрудници - от промишлеността за хубост до интернет рекламата. Днес продажбите му са повече от положителни на годишна база. Той твърди, че дължи триумфа си на три неща - менторството, фокус и доходоносни умения за маркетинг, копирайтинг и говоренето пред аудитория.

След като изгубва татко си, Лок осъзнава, че не парите са смисъла на това, което прави. Той желае да съобщи уменията си на други младежи. Милионерът отделя огромна част от времето си, с цел да образова бъдещи бизнесмени, употребявайки обществените мрежи като канали, защото има доста почитатели.

Дан записва поредност от видео уроци и издава няколко книги. Той предлага на практика и майсторски класове, за които участниците получават документи. Сега той е уважавано име в своята сфера и е бил един от лекторите на известната поредност събития TEDx.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР