Само миг бил достатъчен и Еленка от чешкото градче Фридлант

...
Само миг бил достатъчен и Еленка от чешкото градче Фридлант
Коментари Харесай

Малко чехкинче се изгуби на плажа в България и се разболя от неизлечима болест

Само момент бил задоволителен и Еленка от чешкото градче Фридлант край Острава се изгубила от погледа на родителите си. 4-годишното момиченце било на отмора дружно с майка си и татко си в България, написа Zdrave.to.

 

От претърпяното изпитала подобен потрес, че косите й почнали да падат и русото ангелче станало изцяло плешиво. Според лекарите има едвам 2% късмет косичките й да пораснат още веднъж. 

Еленка си играла на плажа в България. В един миг се изгубила и не можела да види родителите си. Всичко това траело едвам няколко минути, само че детето изпитало подобен голям потрес, че имало съществени последици. 

" Започнаха да й падат косите на снопове. За нея това беше още по-голям потрес и й нанесе контузии ", споделя майката на момиченцето. Лекарите сложили и тежката диагноза - плешивост.
Малкото момиченце почнало да се срами от главичката си и да отхвърля да върви в детска градина. Скоро се затворило напълно.
" Алопецията не заплашва по някакъв метод живота, не боли, само че пък оставя ужасяващи белези в душата ", твърди майката Наталия. 

Тя признава, че се надява въпреки всичко косичките още веднъж да стартират да порастват, без значение от отрицателните прогнози на лекарите.
Алопецията е неинфекциозно заболяване, което предизвиква опадането на косите и окосмяването по тялото. Причините могат да бъдат разнообразни - наследствени, стрес, само че също по този начин и погрешно хранене.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР