Само лекари имат разрешение да извършват процедури с ботокс и

...
Само лекари имат разрешение да извършват процедури с ботокс и
Коментари Харесай

Пластичен хирург: Само лекари имат разрешение да слагат ботокс и филъри

Само лекари имат позволение да правят процедури с ботокс и филъри по закон. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” по Нова Телевизия пластичният и изящен хирург доктор Ильо Стоянов.

„ Законът не позволява на медицински сестри, междинен медицински личен състав и козметици да вършат процедури с така наречен медикъл дивайс, т.е. нещо, което влиза в тялото на индивида. И би трябвало да има наказване за хората, които продават тези артикули и за тези, които ги използват”, сподели още доктор Стоянов.

Козметици поставят филъри и ботокс, макар че нямат здравно обучение

Той добави, че следствията, които може да има след такива неразумни решения, като това да се довериш за сходна намеса на козметик или друго лице, са доста съществени. „ Но пациентите някакси не желаят да го позволен до главите. Ботоксът е едно оръжие. Той е употребяват през Първата международна война като бойно токсичен газ. Може да се стигне до некроза (почерняване на тъканта). Некроза може да стане и от надълбоко инжектиране на ботокс и филър”, изясни пластичният хирург.

„ Проблемът не е, че някой е инжектирал ботокси и филър някъде, въпросът е кой им е дал продуктите, които те инжектират. Има имитатори на артикули, в това число и на такива в естетичната и пластична хирургия”, разяснява още той.

Д-р Ботокс тунинговал пациентки със строителен силикон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР