Само като чуе човек за кифлички и сетивата му се

...
Само като чуе човек за кифлички и сетивата му се
Коментари Харесай

Мама ме научи да ги правя – тези кифлички са страшно вкусни, меки са като памук

Само като чуе човек за кифлички и сетивата му се изострят. Започва да му ухае на онази неповторима миризма, присъща само за одеве изпечените лакомства, в устата се надпреварват всевъзможни усети. Наистина, това е обичано ядене на съвсем всеки един от нас. А през днешния ден ще ви предложим една рецепта за доста вкусни кифлички, меки като същински памук. Най-хубавото е, че стават и елементарно, и бързо. Ето и какви артикули са ви нужни с цел да извършите тази рецепта: половин литър прясно мляко, 6 супени лъжици захар, 3 супени лъжици сол, 80 грама квас, 2 яйца, 3 дребни чаши (100 мл) олио, 1 пакетче масло/маргарин, 1 яйце за намазване, 1300 – 1400 гр. брашно, сусам за поръсване. Да започваме!

ПЪРВО ЗАТОПЛЕТЕ МАЛКО МЛЯКОТО, НЕ ТРЯБВА ДА Е ВРЯЛО
Изсипете го в огромен съд и прибавете маята. Разбъркайте добре. Добавете по-късно захарта, солта и осем супени лъжици брашно. Оставете съда на топло място за към 20 минути, до момента в който маята хване и шупне. След това прибавете разрушените две яйца, олиото и по-малко започвайте да слагате от пресятото брашно. Трябва да замесите меко тесто. Когато е готово го разделете на осем елементи и разточете всяка част на кръгла кора. Кората се нарязва на 8 елементи (триъгълници) и се завиват кифлички, които се подреждат в тава за печене, намазват се с разрушено яйце и се поръсват със сусам. Върху всяка кифличка се слага по малко масло/маргарин и се пекат на 200 градуса към 15 минути. Това е! Добър вкус!

И още една рецепта, този път за КИФЛИЧКИ С МАРМАЛАД И ОРЕХИ ОТ ГОТОВО ТЕСТО
Продукти:
1 кг готово тесто
200 г мармалад
100 г орехи
50 г масло
2 с.л. пудра захар

Готовото тесто (1 кг) се разделя на топки с размера на портокали. Завиват се в забрадка и се оставят да втасат до момента в който усилят размера си двойно.
Тестените топчета се върху набрашнен плот, до момента в който станат дебели към 7-8 мм, след което се разрязват на по 8 триъгълника. Всеки от тях се намазва с разтопено масло (50 г) и мармалад (200 г), а върху тях се поръсват счуканите орехи (100 г). Завиват се на рула, като се стартира от необятната част, тъй че да се получат кифлички. Те се подреждат върху хартия за печене и се поставят във фурната за към 20 минути, до момента в който са подготвени и получат златист цвят.
Изпечените кифлички се оставят да изстинат и се поръсват с пудра захар.
За най-хубави резултати се употребява шипков мармалад, само че може да се употребява всевъзможен различен, да вземем за пример от ягоди, дюли, череши.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР