Само името е достатъчно, за да въодушеви автомобилните ценители. McLaren

...
Само името е достатъчно, за да въодушеви автомобилните ценители. McLaren
Коментари Харесай

800 коня и много карбон в автомобил с името на Сена

 26-1a-6kol

Само името е задоволително, с цел да въодушеви автомобилните ценители. McLaren назова на Аертон Сена най-новия и най-екстремния си модел с хомологация за всеобщите пътища. Това е безкомпромисна машина с враждебен дизайн и брутална експедитивност, която носи освен семейството, само че и магията на един от най-великите и харизматични първенци във „ Формула 1 ”.

 26-2a-6kol

От такава кола се чака да изненада публиката с изключителна скорост и жанр – качества, присъщи за нейния вечен патрон. По-голямата част от неговата славна кариера минава точно в тима на McLaren, с който печели трите си международни трофеи през 1988, 1990 и 1991 година

 26-4-6kol

На външен тип McLaren Senna наподобява по този начин, като че ли излиза от спортни серии. Освен че върти бързи обиколки на пистата, тази кола има нужните качества и документи за шофиране по улиците. Истински шосеен звяр, който захапва асфалта с хищната си зурла при допиране на педала на газта.  26-3-6kol

Всеки детайл в автомобила е зависещ на една единствена цел – да обезпечи върхово показване на пътя и допустимо най-хубавата „ симбиоза “ с водача. Човекът зад кормилото е привилигирован да получава ударни дози адреналин и достоверно чувство за ръководство на спортна кола.

 26-5-6kol

McLaren Senna съставлява мощно усъвършенстван вид на модела McLaren 720. Новият модел разполага с най-здравото и най-леко карбоново шаси. Теглото на колата (без течности и водач) е свалено под 1200 кг, а по-лек шосеен автомобил компанията не е сглобявала от именития модел F1 от 90-те години. От него са наследени отварящите се напред и нагоре крилати порти, само че конфигурацията на двете места в пътническата клетка е класическа – лидер и пасажер до него. Зад тях е инсталиран форсираният 4,0-литров турбо мотор V8. Неговата мощ е нараснала с 80 коня до 800 конски сили спрямо McLaren 720. Въртящият миг също е вдигнат с 30 Nm до 800 Nm. Цялата двигателна сила се предава на задните колела през 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

 26-7-6kol

Засега производителят не оповестява данни за скоростта и ускорението. По-тежкият с 85 кг и по-немощен с 80 коня McLaren 720, който разполага със 720 конски сили, форсира за 2,9 секунди до 100 км/ч и за 7,8 секунди до 200 км/ч. Максималната му скорост е 241 км/ч. Сигурно е, че McLaren Senna ще бъде още по-бърз. И с цел да се оползотвори по най-хубавия метод мощността, конструкторите са основали впечатляващ аеродинамичен пакет – сплитер, двоен дифузьор, многочислени канали, прорези и крила.

 26-8-6kol

Големият заден спойлер автоматизирано се приспособява към скоростта и извършва функционалности при прекъсване. Същото важи и за дейното хидравлично окачване, което се приспособява към изискванията и темпото. Водачът може да контролира настройките в три равнища – удобно, спортно и пистово.

 26-9-6kol

Лошата вест за феновете на високите скорости е, че McLaren Senna ще бъде създаден единствено в 500 екземпляра. Всички към този момент са разпродадени, като стартовата цена стартира от 950 000 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР