Само хора със зелен сертификат или отрицателен резултат от COVID

...
Само хора със зелен сертификат или отрицателен резултат от COVID
Коментари Харесай

В Монтана решиха: Само със зелен сертификат може да се хвърлят за кръста

Само хора със зелен документ или негативен резултат от Коронавирус тест ще могат да скачат за кръста в езерото на парк “Монтанензиум ” в Монтана на Богоявление, оповестиха от общината. Участниците в ритуала ще би трябвало да показват и кръщелно удостоверение.

Преди хвърлянето на кръста Негово високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, ще отслужи тържествена света литургия и Велик Йордански водосвет. Службата ще стартира в 9:00 ч. в  храм “Св. св. Кирил и Методий ”. Непосредствено след нея литийното шествие ще се насочи към езерото. Маршрутът му ще премине по централната алея на бул. „ Трети март ” и ще завие наляво по ул. „ Александър Стамболийски ”, с цел да стигне до водоема.

Всички участници в изваждането на кръста ще бъдат благословени от архимандрит Антим и ще получат заплащане за своята съпричастност към огромния християнски празник и към традицията.

Организаторите молят към присъстващите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения – носене на маски или отдалеченост от най-малко 1,5 метра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР