Само година след напускането на Бока Хуниорс - Карлос Тевес,

...
Само година след напускането на Бока Хуниорс - Карлос Тевес,
Коментари Харесай

Тевес и Бока – завинаги!

Само година след напускането на Бока Хуниорс - Карлос Тевес, който навършва 34 идващия месец, напусна Шанхай Шенхуа, с цел да се завърне при огромната си обич. Китайският клуб склони да приключи контракта му и за аржентинския нападател това ще е третият път, когато ще носи златисто-синята фланелка. По всяка възможност на " Бомбонера " той ще постави край и на славната си кариера. В Суперлигата Тевес не остави диря, а 16-те му мача с 4-те гола в границите на 12 месеца могат да се считат за цялостен неуспех както на терена, по този начин и отвън него.

По време на престоя си в Азия Карлос разгневи клуба и почитателите с изказването, че футболът в Китай е изостанал с половин век от този във водещите континенти.

 Карлос Тевес напусна Китай
Авантюрата на Карлос Тевес в Китай завърши

Нападателят се завръща в родината си

" В Южна Америка и Европа играчите се учат да играят, когато са деца, само че не и тук. Затова китайците механически не са доста положителни, футболът им е доста друг, а и почитателите го възприемат по различен метод. Мисля, че колкото и да се напъват и влагат средства, и след 50 години няма да настигнат Южна Америка и Европа ", съобщи аржентинецът пред SFR Sport.

Въпреки че от клубовете публично не оповестиха финансовите детайлности за двегодишната договорка, осъществена през декември 2016 година, необятно знае се, че Шанхай Шенхуа е платил на Бока Хуниорс 92 млн. $ за прехвърлянето, а годишната заплата от 43 млн. $, трансформира нападателя в най-високоплатения в света.

Тези бомбастични числа обаче би трябвало да се одобряват с известна доза подозрение. Идеята, че даден клуб ще заплати съвсем 100 милиона $ за състезател, който скоро ще стане на 33, и в това време ще подпише договор единствено за 2 година, наподобява леко смущаваща. А и трансферната сума не е оповестена публично в нито един от меродавните уеб страници.

 Снимка 273947
Източник:

Що се отнася до внушителната заплата от 43 млн. $, " Форбс " не включи Тевес в листата си на 20-те най-добре платени футболисти през 2017 година, макар че хипотетичното заплащане би го класирало директно зад Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Самият Тевес, без да прецизира, показа, че за заплатата му се носят " митове "...

За Апаха това ще бъде трети интервал в Бока. Той бе там от 2001 до 2004 година, след което пътят му мина през Коринтианс, Уест Хем, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус. Клубната му кариера е белязана от доста титли и сериозен брой кавги.

Аржентинецът завоюва осем трофеи в четири страни. По време на първия си престой в Бока Хуниорс Тевес оказа помощ на отбора да ликува с Копа Либертадорес и с Междуконтиненталната купа.

 Снимка 267615
Източник:

С Манчестър Юнайтед подвигна и най-ценния клубен трофей в Европа - Шампионската лига през 2008 година Тогава на финала против Челси в Москва той завоюва разногласието с вратаря Петер Чех и невъзмутимо означи първата дузпа за крайното 7:6, откакто постоянното време и продълженията на " Лужники " приключиха 1:1. На клубно равнище досега Карлос е изиграл 635 мача, в които е вкарал 277 гола.

Преминаването му от Коринтианс в Уест Хем беше освен сензационно, само че и докара до такава степен Висшата лига да преразгледа разпоредбите за картотекиране на задгранични играчи. По това време правата на Тевес бяха следени и от трета страна - Media Sports Investments. В последна сметка южноамериканецът получи зелена светлина и оказа помощ на чуковете да победят Манчестър Юнайтед в последния мач от сезона, с което се избавиха от изпадане. Късата съчка изтегли Шефилд Юнайтед.

Разследването на ФА откри, че Уест Хем е отговорен за нарушение разпоредбите за прехвърляния във връзка с Тевес и Хавиер Масчерано. На лондончани не бяха отнети точки, които биха били съдбовни за оцеляването им във Висшата лига, а единствено отнесоха санкция от 5,5 млн. паунда (7,5 млн. долара). Впоследствие Шефилд Юнайтед получи от чуковете отплата от 20 млн. паунда (27 млн. долара) след продължителна правосъдна сага. Остриетата обаче още не са се завърнали в елита...

 Снимка 267617
Източник:

Осемнайсет месеца след преместването му в Манчестър Сити от Юнайтед Тевес изиска да бъде трансфериран, което беше отхвърлено от клуба като " неуместно и безсмислено ". След по-малко от година аржентинецът още веднъж подвигна напрежението при жителите, откакто отхвърли да загрява и вероятно да влезе в мач против Байерн в Шампионската лига. От Сити му постановиха разнообразни наказания, само че чак 5 месеца по-късно нападателят се върна към отговорностите си.

През лятото на 2013 година Тевес мина в Ювентус. За 2 сезона се трансформира в любим на тифозите на бианконерите. С Юве Карлос завоюва 2 трофеи и Купата на Италия, стигна и до край в Шампионската лига (1:3 против Барселона).

Апаха има 76 мача и 13 гола за Аржентина. Той остана отвън отбора на гаучосите за Мондиал 2014, само че през последваща година взе присъединяване в 10 мача. Никой от селекционерите на Аржентина обаче не съумя да извлече неизменност при изявите му, без това да се отрази отрицателно на останалите. Последният му гол за националния тим бе през 2011 година в контролата против Албания (4:0). С гаучосите Карлос има 3 сребърни медала от Копа Америка (2004, 2007, 2015).

 Снимка 244712
Източник:

Най-великият миг на Тевес със синьо-бялата раирана фланелка бе през 2004 година, когато на Олимпийските игри в Атина завоюва купата дружно с Масчерано, Хавиер Савиола, Николас Бурдисо, Вили Кабайеро и Роберто Аяла.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР