Само година, след като подписахме Договора за приятелство, добросъседство и

...
Само година, след като подписахме Договора за приятелство, добросъседство и
Коментари Харесай

Борисов усеща позитивизма между България и Македония

Само година, откакто подписахме Договора за другарство, добросъседство и съдействие, към този момент се усеща положителен резултат за двустранните ни връзки.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Република Македония Зоран Заев в Благоевград, където двамата ще отбележат взаимно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Премиерът Борисов изрази задоволство от новия дух на съдействие, който се е настанил трайно в връзките сред България и Република Македония,

след подписването на контракта.

По думите му към този момент са налице позитивни резултати във връзка с търговията, стокообмена и туристопотока сред двете страни.



"Поколения политици проявяваха предпочитание и съумяха. Миналата година подписахме Договора за добросъседство. Самите ние не вярвахме, само че го подписахме. Нещо, което пораждаше не спор, а пердах. Миналата година отидохме дружно на гроба на Гоце Делчев в Скопие, дружно бяхме в Рим. Положихме голяма, само че и тиха дипломация. Тук желая да поздравя и сътрудниците Заев и Ципрас, които поставиха решението на един десетилетен спор”, означи министър председателят.

По време на срещата беше разисквано също по този начин положението на граничните контролно-пропускателни пунктове сред България и Република Македония , опциите за възстановяване на работата им и за откриването на нови.

Борисов уважи паметта на македонските евреи

Ратифицирахме контракта за другарство с Македония

Борисов в Македония: Върнем ли се към историята, нямаме бъдеще

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР