Само едно изявление - отправено към прокуратурата на България -

...
Само едно изявление - отправено към прокуратурата на България -
Коментари Харесай

Кабинетът призова прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт


Само едно изказване - отправено към прокуратурата на България - насочи представителят на държавното управление Антон Кутев след съвещанието на Министерски съвет. " В този ден е значимо да си дадем сметка за смисъла на държавността и за това какъв принос имаме всички ние за построяването й. Затова ще има единствено едно изказване през днешния ден във връзка със засилената кативност на прокуратурата тези дни ", заяви той.

И изреди: На разпит бе извикан новият шеф на ГДБОП, два откакто бе назначен, новия ръководител на ДАНС - ден след назначението му, зам.-председателят на ДАТО - извикан броени дни след назначението на новия министър на вътрешните работи, нощес бе извикан и Ангел Папалезов от основна дирекция " Национална полици " я, на който бе изработен и персонален обиск и претършуване в жилището му, без да му е повдигнато обвиняване, разпитван е бил и като очевидец.

Виждаме по какъв начин след президентската институция прокуратурата влиза със мощ в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне в открита война на институциите, проучва Антон Кутев.

" В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата намерено да се меси в работата на изпълнителната власт ", безапелационен е той. Кутев добави, че служебният кабинет поддържа всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опитите да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на Министерство на вътрешните работи. Затова призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят за държавността и правовия ред в България ", заключи представителят на Министерски съвет.

След това Антон Кутев отхвърли да дава отговор на въпроси на медиите, " защото по въпроса за прокуратурата и Министерство на вътрешните работи няма какво да отговори ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР