Само едно дърво – без копане, плевене, колове, връзване и

...
Само едно дърво – без копане, плевене, колове, връзване и
Коментари Харесай

Дали това чудо на ГМО селекцията ще погребе натуралния български домат?

Само едно дърво – без копане, плевене, колове, връзване и колтучене ражда 14 000  домата (около звук и половина домати) годишно.

 Необичайното растение съставлява хибрид с добре развита дарба за интензивно формиране на издънки, написа “Профит ”. На височина може да доближи до 4 метра и повече, а размерът на короната – до 40-50 кв. метра. Годишната годишна продукция от Спрут F1 е фантастична – към 14 000 домата с общо тегло към 1.5 тона.

Основните особености на този вид домати е голямата му дарба да се развива, богатата годишна продукция и устойчивостта против заболявания. Генетически е заложено коренната му система да е мощна, а повърхностният листен уред да е добре развъртян.

Всяка чепка от хибрида Спрут F1 дава към 5-6 плода със приблизително тегло 100-160 грама. Доматите имат кръгла форма, месести са и сочни. Твърди се, че вкусовите им качества са отлични. Процесът на напредък на доматеното дърво приблизително продължава 1-1.5 година.
Добрата вест е, че този вид домати може да се отглежда както от експерти, по този начин и от фенове градинари. В елементарен парник за 3 летни месеца може да се получи задоволително високо растение, което да донесе за сезона към 10 кг домати.

За оптимално развие е целесъобразно растението да бъде добре подхранено с минерални соли. Когато дървото се отглежда под намерено небе, се намалява реколтата. Доматеното дърво Спрут F1 е знамение на селекцията, което може да бъде отгледано от всеки един човек. Необходими са единствено грижа, самообладание и възторг. Растението е прелестно на тип, а плодовете му са сочни и вкусни (или най-малко по този начин се твърди в статията).


Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР