Само една трета от българите харесват демокрацията, а останалите 2/3

...
Само една трета от българите харесват демокрацията, а останалите 2/3
Коментари Харесай

Бие ме, значи ме обича!

Само една трета от българите харесват демокрацията, а останалите 2/3 мечтаят да ги ръководи властнически и мощен лидер…

Това е толкоз Фройдистко, че ме е боязън да задълбочавам. И мъже, и жени…

Изследването е напълно прясно – оповестено е от Центъра за проучване на демокрацията, правено от словашката „ Глобсек “, само че като информация не е ново. Преди по-малко от половин година имахме сходно проучване на „ Глобсек “ и то не беше доста по-розово.

***

Лекарите ви се молят, лекарите крещят от изтощение: „ …в интензивното болните с коронавирус са към този момент толкоз зле, че не можете даже да си визиите! Гледката е ужасна!!! Да не приказваме, че няма медикаменти, няма личен състав или наличния подобен към този момент е на ръба на силите си или е инфектиран! “

...

Този доктор „ хората “ го назовават олигофрен, атакуват го и му викат: „ Айде по-спокойно “.

Ето какво пък виждам аз:

Ганьо цъка с отдалеченото, вижда новините, напсува ги небрежно, почеше се по корема, сипе си още салата, плесне дамата, след това се ядоса и каже, че ще стачкува против маските, тъй като „ всичко е машинация “ и му „ нарушават СВОБОДАТА “, след което се облегне назад…

… и се размечтае „ някой със мощна ръка “ да го ръководи и „ да го оправи “…

Е-е-е-х, по какъв начин няма кой да пристигна, да ни оправи…

Ех!

***

Айде да поразсъждаваме малко какво тъкмо желае българинът, тъй като стартира да става неуместно:

- Няма доверие на държавно управление, на прокуратурата, полицията, администрацията, служителите, НПОтата, общините, безусловно на никоя институция, НО (!!!) в същото време желае да се върне смъртното наказване, което ще бъде определяно и раздавано от същите институции, на които няма никакво доверие и които счита, че го лъжат и будалкат за всяко най-дребно нещо. И не вижда проблем в това.

- Смята, че упоменатите към този момент институции (като тук към този момент прибавяме и лекарите и учените!) го лъжат и манипулират даже за обикновени и безобидни неща, като носенето на маски, НО желае в същото време ръководещият го да е властническа фигура, която (чети деликатно в този момент!) да не бъде възпрепятствана от Парламент или избори… ПЪЛНА ВЛАСТ!

Ето какво сочи елементарният разбор на обстановката:

Българинът желае да пристигна някой, който е „ някой различен “

и не е от „ тези “, които ръководят в този момент, да ги измете тях, с все предприемачите и олигарсите им и да стартира на чисто, управлявайки с желязна ръка.

Познах ли? Познах!

Същевременно, по избори, българинът споделя, че не гласоподава, тъй като „ няма за кого и няма смисъл “.

Също по този начин, когато цапа, краде от служебната нафта, хвърля си боклука на улицата, крие налози и плюе на тротоара, в случай че някой му направи забележка, се оправдава, че „ всички по този начин вършат “, та и той, да не се мине.

Иска „ някой “ да ни оправи, само че не той самият.

Иска тоя „ някой “ да е нов, само че не гласоподава.

Когато се появи гражданско съдружие или групировка, или партия, която вероятно може да излъчи „ нов “, българинът се подиграва, все по този начин с рефрена на уста: „ някой да пристигна да ни оправи “.

И върви да стачкува ДОРИ против лекарите, които му избавят живота и не се замисля, че една властническа фигура, при подобен един митинг ще му прати протестиращия за*ник на секундата в килията с разрушена уста и счупени ребра.

Хора, има разлика сред „ вманиачен “ и „ тъп “! Огромна разлика.

Как си представяте, основано на коя глава от човешката история тъкмо (!!!) – че този властнически водач, който ще пристигна, ще е и обективен, с изключение на мощен и непоколебим?

Защото до момента диктаторските фигури, които не се въздействат от избори и парламент, цялостните еднолични държавни водачи, оставени без надзор от Парламент и народ – постоянно са се проявявали като политически неуспех, само облагодетелствали себе си и кръга към себе си. Народът постоянно е страдал. През цялата история.

Управникът постоянно има потребност от някакъв кръг към себе си. Никой в никакъв случай не е можел да ръководи самичък, даже царете, даже императорите. Ако си мислите, че „ фигурата “ ще ръководи в действителност 100% еднолично, потвърждавате обстоятелството, че сте необразовани и глупави. Ако си мислите, че помирисали безграничната власт, всички от дадения кръг пък ще са доброжелателни (ако приемем – в полза на вашата „ приказка “, че водачът в действителност е подобен, само че другите към него…), че всички ще са справедливи… отново потвърждавате обстоятелството, че сте необразовани и глупави.

А фактът, че единствено 35% от българите не са такива…

… е отговорът на въпроса „ за какво сме на това състояние? “

Интересна е разбивката по полове – единствено 31% от дамите желаят народна власт, другите си желаят „ фигурата “, дето е мощна, мачка и така нататък

Както споделих – толкоз е Фройдистко, че ме е боязън да задълбочавам. Изкушавам се да се пошегувам малко по тематиката за „ какво ви липсва в живота от мъжете ви? “, само че няма да го върша, ще жертвам един прекрасен скеч в името да положителния звук.

Масово се оказва, че българинът в действителност мечтае да е крепостен селяндур.

Ето още един доста обезпокоителен индикатор: възрастта на „ предпочитащите “ диктатурата. Тези сред 25- и 35-годишна възраст желаят „ мощен водач “, а не народна власт.



----->>

45- и 54-годишните – задоволително млади, с цел да не „ романтизират “ младостта си към момента, само че задоволително остарели, с цел да помнят ужасите на социалистическия режим – тъкмо обратното… избират демокрацията пред „ мощната фигура “, вид Бай Тошо. Защо ли?

Но да се върнем на 25- до 35-годишните. Достатъчно остарели, с цел да са яли дървото на живота към този момент и да са се разочаровали, само че достатъчно… няма да употребявам думата „ тъпи “, да кажем, че явно провалената просветителна система и десетилетия агитация са си свършили работата и те си мечтаят за тирания.

Защо изобщо си губите времето да учите история, откакто единствените „ уроци “, които сте запомнили са, че сте били плебеи и че все някоя външна „ мощ “ би трябвало идва да ви „ освобождава “ и да ви избавя? Все едно сте Спящата хубавица.

Ето още „ бисери “ от същото проучване:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР