Само една от трите български тенисистки остана в борбата за

...
Само една от трите български тенисистки остана в борбата за
Коментари Харесай

Само една българка оцеля в Париж

Само една от трите български тенисистки остана в битката за място в главната скица на „ Ролан Гарос “, втори шампионат от Големия шлем за годината. Първата ни ракета Виктория Томова  размаза за 78 минути Даниела Сегел (Чили) с 6:1, 6:3 и се класира за втория кръг на квалификациите. Софиянката получи и подарък от ориста, откакто поставената под №1 в пресявките Вера Лапко (Беларус) отпадна с 4:6, 5:7 от Бианка Андреску (Канада, №154 в света), която е идната съперничка на Томова.

При нова победа обаче 21-годишната българка няма да срещне четвъртфиналистката от 2005-а Сесил Каратанчева, която загуби с 1:6, 6:2, 2:6 от Онс Жабер (Тунис). Още след първия си мач на клея в Париж напусна и третата българка – Елица Костова. Тя падна от Тамара Корпач (Германия) с 4:6, 6:2, 3:6.

Единственият ни представител при мъжете Григор Димитров се готви за присъединяване си в главната скица, където е подложен под №4.

„ С „ Ролан Гарос “ в никакъв случай не сме се погаждали, само че се надявам това да остане в предишното – призна българинът. – Започнах добре сезона на клей и се надявам да надскоча себе си в Париж. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР