Само една четвърт от българите, участвали в ново проучване, казват,

...
Само една четвърт от българите, участвали в ново проучване, казват,
Коментари Харесай

Изследване: Само 1/4 от българите се събуждат добре отпочинали сутрин

Само една четвърт от българите, взели участие в ново изследване, споделят, че нормално заран се разсънват добре отпочинали, а 11% от респондентите настояват, че се усещат изтощени.

Качеството на съня се въздейства от разнообразни фактори, като един от най-важните е продължителността му - през делничните дни не надвишава 6 часа при съвсем половината от респондентите.

Много от интервюираните " наваксват " недоспиването през уикенда - съвсем една четвърт спят повече от 9 часа през почивните дни.

Повечето респонденти в изследването споделят, че възприятието, с което се разсънват заран, е друго - от време на време заран те се усещат отпочинали, а от време на време изтощени (63%).

Само една четвърт от участвалите в изследването се разсънват добре отпочинали. По този метод са дали отговор в по-голяма степен мъжете спрямо дамите (34%/19%), а измежду възрастовите групи - най-вече респонденти на 55 и повече години (42%).

Колкото по-млади са интервюираните, толкоз по-малко от тях се разсънват заран с това възприятие - в групата 15-34 години единствено 17% от интервюираните са споделили, че се разсънват добре отпочинали.

Препоръчителните 7-8 часа нормално спят 46% от българите. Много от интервюираните компенсират незадоволителния сън през уикенда - една четвърт от респондентите спят най-много 6 часа през уикендите, до момента в който друга четвърт се отдават на 9 или повече часа сън.

Още резултати от проучването на Нилсен Адмосфер България и Българския народен панел вижте в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР