Само една чаша бира или вино са способни да променят

...
Само една чаша бира или вино са способни да променят
Коментари Харесай

И най-малката доза алкохол променя поведението

Само една чаша бира или вино са способни да трансформират волята на човек и неговия надзор, заяви " Российская газета ". Така даже минималната приложимост на алкохол е рискова при взимането на решения. Учените признават, че е мъчно да се оцени способността към самоконтрол , защото на отговорите на хората постоянно въздейства неприятният самоанализ, желанието да отговориш на упованията или неспособността да схванеш даден въпрос. Затова експертите се обърнали към несъзнателните волеви механизми. 
Когато физическият дразните (светлинен или звуков) следва случайно деяние, на човек му се коства, че тласъкът се е случил по-рано, в сравнение с в реалност, а действието - по-късно. Т.е. мозъкът доближава във времето волевото деяние и физическия тласък. Според учените това свойство на мозъка е директно обвързвано с волята. 
При извършения опит доброволците били помолени да изпият доза алкохол, която е позволена за шофиране във Англия. Оказало се, че изпитото било задоволително, с цел да се приближат още повече случайните дейности и физическите дразнения. На процедура това се показва в преоценяването на качествата за шофиране. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР