Само един ученик е регистриран с Covid-19 в област Сливен,

...
Само един ученик е регистриран с Covid-19 в област Сливен,
Коментари Харесай

Не е истина какво се случва с училищата у нас след 15-ти септември

Само един възпитаник е регистриран с Covid-19 в област Сливен, само че той не е участвал на откриването на образователната година и образователните занятия, осведомиха от Областния спешен щаб, цитирайки информация на РЗИ.

Ученикът е от Нова Загора. Карантинирани са още пет деца и възпитаници, поради контакти със инфектирани близки.

От през днешния ден в Сливен са карантинирани 36 деца от двете групи, посещаващи филиала на детска градина „ Синчец “, поради откритите през седмицата
инфектирани с ковид четирима преподаватели, оповестяват още от Областния спешен щаб.

Последният позитивен за Covid-19 преподавател от детското заведение бе открит през вчерашния ден в късния следобяд. Изследван е целият личен състав, чакат се резултатите.

Извършена е цялостна стерилизация на постройката на заведението и тази заран е почнал приема на останалите деца от другите две групи, които не са имали контакт със инфектираните учители.

Към момента дейните случаи на Covid-19 в Сливенска област са 41, като 24 в община Сливен, 12 в община Котел, 4 в община Нова Загора и 1 в община Твърдица. Под домашна карантина са 92-ма поданици на региона.

Два класа от Хасково и Шумен са под карантина поради позитивни случаи на COVID-19.

Ученик от 6 клас в ОУ "Любен Каравелов " в Хасково е с COVID-19. Момчето през днешния ден не е било на учебно заведение, защото татко му през вчерашния ден е дал позитивен тест.

Днес тестът на детето и на майката също са позитивни.

Предстои целият клас, в който учат 22 деца, да бъде карантиниран за 14 дни. От РЗИ към този момент изготвят предписанията, които довечера ще бъдат връчени на родителите.

От понеделник класът минава на образование в електронна среда. Предстои стерилизация на учебното заведение. Вероятно една от учителките, която е била в най- нескончаем контакт с учениците от класа, също ще бъде карантинирана.

Клас от шуменско учебно заведение също е под карантина поради позитивен за COVID-19 тест на преподавател. Преподавателят на четвъртокласниците се е тествал след 15 септември и откакто е дал позитивна проба, от управлението на учебното заведение са уведомили РЗИ-Шумен, а класът е подложен под карантина.

Засега децата нямат признаци на заболяване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР