Само един работен ден остава за подаване на декларациите за

...
Само един работен ден остава за подаване на декларациите за
Коментари Харесай

Декларираме доходите за 2018 г. до 30 април

Само един работен ден остава за подаване на декларациите за физическите лица и заплащането на налога върху приходите, напомнят от Национална агенция за приходите. Крайният период изтича на 30 април, като от приходната организация чакат повече от 50 000 формуляра в идващите дни.

Запазва се наклонността повече от половината данъчни заявления за приходите на физическите лица да са подадени по интернет с ПИК на Национална агенция за приходите или електронен автограф. 5 календарни дни преди края на акцията в приходната организация са получени малко над 450 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните чакат за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

И подаването на декларацията, и заплащането може да стане електронно с банкова карта и без такси посредством електронна услуга на Национална агенция за приходите, налична на уеб страницата.

Също до края на април се заявяват предплатените налози за първото тримесечие на 2019 година най-често от упражняващи свободни специалности, земеделци и наемодатели. Също до края на април самоосигуряващите се би трябвало да подадат осигурителната декларация 6, с която се дефинират окончателните вноски за обществено и здравно обезпечаване, напомнят още от Национална агенция за приходите.

И през тази година от приходното ведомство оферират опция за клиентите си да ревизират всички изплатени им суми отвън трудов контракт през 2018 година посредством електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички възнаграждения, хонорари по цивилен контракти и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията. Така, съгласно данъчните, рискът от пропуски и неточности доста понижава.

„ Електронната система на обявление на приходите и заплащане без такси ще работи непрекъснато в празничните дни, в това число до среднощ на 30 април. “ сподели във връзка наближаващия краен период за оповестяване на приходите о шефът на „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР