Само един от тримата призовани свидетели се яви в Окръжния

...
Само един от тримата призовани свидетели се яви в Окръжния
Коментари Харесай

Отложиха делото за катастрофата на Местан заради свидетели

Само един от тримата призовани очевидци се яви в Окръжния съд в Кърджали на днешното съвещание по делото за тежката злополука, с присъединяване на Лютви Местан. При случая на 14 април 2019 година на разклона за момчилградското село Загорско почина бебе на шест месеца, написа Труд.

Местан участва на съвещанието. В залата не се явиха другият обвинен - бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, управлявал фамилния автомобил при настъпилата злополука и частните обвинители, в лицето на потърпевшото семейство.

Свидетелят бе разпитан, а пред магистратите бе изложена и техническа експертиза за проучване на достоверността на направени по случая видеозаписи.

Неявяването на другите двама очевидци - двама лекари, бе причина бранителите на Местан да изискат да не бъдат прегледани направените петорна автотехническа и седморна сложна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи. По думите на адв. Нацко Дойчев, лицата са директни очевидци на част от случая и по-точно - лицата оказали първа помощ на починалото бебе.

Пред тричленния съдийски състав на Окръжния съд, бранителят означи, че показанията на въпросните двама лекари не участват в направената сложна експертиза, а техните показания са от значително значение за хода на делото, с цел да бъде допълнена в елементи картината и избрана точната причина за гибелта на пеленачето.

След малко заседание, Окръжният съд в Кърджали реши да почете настояването на отбраната на Лютви Местан и насрочи последващо съвещание за 22 ноември. На него би трябвало да бъдат разпитани двамата очевидци, след което движимостите лица да показват резултатите от направените експертизи, написа rodopi24.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР