Само един от петимата благоевградски полицаи, осъдени на седем години

...
Само един от петимата благоевградски полицаи, осъдени на седем години
Коментари Харесай

Само един от полицаите, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остава на свобода

Само един от петимата благоевградски служители на реда, наказани на седем години затвор за гибелта на Ангел Димитров - Чората, остава на независимост. Това е Янко Граховски, който решението на Върховния касационен съд завари в Германия, заяви БНР.

14 години след гибелта на Чората при задържането му в границите на огромна акция, наречена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков "Респект ", и след поредност от разнопосочни присъди – последната от които оповестена в петък, Върховният касационен съд постави точка на проблема, предизвикал полюсни публични позиции.

В пандиза в Бобов дол към този момент са Борис Механджийски и Мирослав Писов, който се съобщи самичък. До края на деня при тях ще бъдат отведени и Георги Калинков и Иво Иванов. Завръщането на Граховски се чака до дни.

Единственият коментирал изненадващия правосъден поврат беше Мирослав Писов. Той изясни, че научил за решението от медиите, той упрекна за него ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов. Според неофциална информация, макар че става дума за финален правосъден акт, юристите на благоевградските служители на реда се канят да желаят от основния прокурор още веднъж да възобнови делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР