Само един официален случай на починал наркозависим, в следствие на

...
Само един официален случай на починал наркозависим, в следствие на
Коментари Харесай

Само един е починал от фентанил във Варненско

Само един формален случай на умрял наркозависим, в резултат на банкет на високорисков опиум - фентанил, е регистриран във Варна и района. Това стана ясно от брифинг през днешния ден в постройката на ОДМВР - Варна даден от комисар Андрей Ангелов, зам.-директор и заместител районният прокурор Ивелина Паскова, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

За нахлуване на наркопазара в района на фентанил и негови аналози, най-вече високорисковия алфа-метилфентанил се организират оперативни следствия от няколко месеца, стана ясно още от днешния брифинг.

От юни насам, на база извършени диалози с наркозависими в района, излиза наяве, че те към този момент одобряват нова дрога, която назовават синтетичен хероин.

На база следствия от органите на реда е локализирано и мястото на разпространяване на този тип високорискова дрога, а точно ромската махала " Максуда ".

На 13 юли е извършена акция там и по време на договорка са хванати 2 дами - едната на 40, а другата на 53 години. В тях са открити и конфискувани над 200 грама аналог на фентанил. При химически разбор е открито, че това е алфа-метилфентанил. Също у тези дами са открити и конфискувани над 50 000 лв.. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура Варна.

Двете наркоразпространителки са с повдигнати обвинявания по член 354 А от Наказателния кодекс, бе обявено още на брифинга в постройката на ОДМВР-Варна.

Те са с непрекъсната мярка за задържане.

Относно информацията, че за последната седмица има 10 смъртни случаи, вследствие на банкет на фентанил и негови аналози, на срещата с публицисти бе обяснено, че от 10 април тази година досега има регистрирани 9 смъртни случая на наркозависими във Варна и региона.

Назначени са химични проучвания. В два от случаите до телата на умрелите са открити и спринцовки, като в единствено в едната е открито, че има останки от аналог на фентанил. Чакат се експертизите по останалите случаи, обясниха още на брифинга през днешния ден.

Няма случаи на аутопсирани лица в катедрите по правосъдна медицина в лечебните заведения в града, в които да са открити останки от фентанил.

Няма и други случаи на разпространяване на фентанил във Варненско.

Снощи в 18.30 часа е извършена полицейска акция в регион " Владислав Варненчик ". Спипани са двама съседи по блок, вход и етаж, като у тях са открити и конфискувани хероин и канабис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР