Само един МиГ-29 е излетял снощи от авиобазата край Граф

...
Само един МиГ-29 е излетял снощи от авиобазата край Граф
Коментари Харесай

Изтребител от Граф Игнатиево е призимил самолет натрушител

Само един МиГ-29 е изхвърчал нощес от авиобазата край Граф Игнатиево, с цел да приземи дребния аероплан, който е навлязъл без полетен проект и без включен транспондер във въздушното ни пространство. Това сподели пред БТВ военачалник Николай Русев, началник на авиобазата край Граф Игнатиево.

В четвъртък към 17.42 ч. дежурните сили и средства от състава на Военновъздушни сили са били приведени в деяние за осъществяване на задача „ Air Policing “ по самолет-нарушител, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Летателната машина е локализирана от наземните средства за противовъздушна защита в региона на Свищов на височина 600 метра. Установено е, че самолетът е в задействана краткотрайно резервирана зона без полетен проект и без включен код на транспондера. Задействани са изтребителите МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, като лидерът на дежурната двойка е изхвърчал в 17.53 часа.

Вторият изтребител е бил в подготвеност на земята да излети при положение, че интервенцията се проточи доста дълго или има някакви затруднения, изясни Русев. Вторият МиГ-29, който е бил на земята е бил пилотиран от най-младия водач, сподели той

„ Осъществи се ориентиране по нисколетяща цел, бе открита образно, ескортиран бе и бяха известени управлението на страната и на защитата. Бе партерен “, изясни интервенцията Русев.

Пилотът на дребния аероплан Чесна не е бил нападателен, не е правил опит да се измъкне, сподели още Русев, без да разкрие самоличността му.
Русев сподели, че е прекомерно допустимо водачът да се е заблудил, той се съмнява да е било тест за пробване на българските Военновъздушни сили.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР