Само един мач дели Роджър Федерер от ново пренаписване на

...
Само един мач дели Роджър Федерер от ново пренаписване на
Коментари Харесай

На живо: Федерер - Чилич: Хърватинът изравнява!

Само един мач дели Роджър Федерер от ново пренаписване на тенис върховете при мъжете и продобиване на купа №20 от Големия шлем. Един човек обаче стои на пътя на Маестрото и неговото име е Марин Чилич. Именно хърватинът се оказа другият най-достоен да доближи до финала на Аустрелиън Оупън, а след 10 часа българско време на "Род Лейвър Арена " ще разберем, дали Чилич е кадърен да спре 36-годишната легенда.

Следете с нас:

Роджър Федерер - Марин Чилич 6:2, 6:7(5)

В първия сет Федерер просто унищожи своя противник, взимайки го с 6:2 единствено за 26 минути игра. От самото начало Маестрото показва извънреден тенис, а противникът му започва нервно и с доста неточности. Федерер диктуваше съвсем всяко разиграване, а резултатът бе два бързи пробива и 4:0 за него. Хърватинът въпреки всичко съумя да се запише с два извоювани сервис гейма, само че фактът, че Федерер загуби едвам две точки на собствен начален удар в целия сет докара до скоростния му свършек.

Комфортен сервис гейм на Чилич за старт на втория сет подсказа, че във втората част няма да забележим сходно предимство на швейцареца. Световният №6 стигна и до първите си два шанса за пробив при 15:40 в идващия гейм. Прекрасният сервис избави Маестрото, който по-късно на собствен ред пропусна опция за брейк в маратонския трети гейм.

Чилич несъмнено понижи броя на непредизвиканите неточности и по-често успяваше да затрудни легендата. Все отново в два от идващите си три сервис гейма хърватинът още веднъж трябваше да отразява точки за пробив. Все отново се стигна до 5:4, а сервирайки за оставане в сета, Федерер направи две двойни неточности и при 30:40 даде сетбол на противника. Маестрото обаче не се пропука, а след два гейма на 0 се стигна до законосъобразен тайбрек.

В него изглеждаше, че Федерер е поел контрола, откакто извънреден бекхенд му донесе минипробив за 3:2. Само че той бе върнат мигновено с ретур уинър за 3:3. В следствие още един минибрейк за хърватина му обезпечи още два сетбола при 6:4. Първият бе отразен със сервиса на швейцареца, само че в следствие на своя начален удар Чилич се възползва от преимуществото и със смач уинър изравни резултата в сетовете.

==

14 години изминаха откогато 22-годишният Федерер победи Марат Сафин за първата си купа в Мелбърн. За него дуела с Чилич е седми край (рекорд), а досега има пет трофея. Рекорд е и невижданият 30-и край от Големия шлем, който ще изиграе Маестрото. Той се трансформира и в петия най-възрастен финалист в Оупън ерата.

Статистиката е на страната на Федерер - той има 8 победи в деветте си мача против Чилич до този миг. Единственият триумф на хърватина обаче несъмнено е незабравим за него - на полуфиналите на US Open 2014, когато победи в три сета и в следствие се трансформира във втория хърватин в историята с купа от Големия шлем.

Развитието на мача следете с GONG.BG!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР