Само един двубой от основната файт-карта на UFC Fight Night

...
Само един двубой от основната файт-карта на UFC Fight Night
Коментари Харесай

Историята на Иан Хайниш!

Само един дуел от главната файт-карта на UFC Fight Night 140: Argentina се изигра до дъно. Това бе успеха с единомислещо съдийско решение на Иан Хайниш над Сезар „ Мутанта “ Ферейра. Победата не беше нито красива, нито доминантна, само че изглеждаше като 15-минутна метафора за живота на Хайниш – на няколко пъти боецът изглеждаше като че ли се дави в дълбоки води, само че успяваше да се измъкне с неуморими опити да докопа крайник или ръка на съперника си.

Боецът разгласява историята на живота си преди дуела с „ Мутанта “ в Player’s Tribune. Хайниш споделя за годините си преди спортната си кариера – минало, с което не се гордее, само че се радва че е жив след него. Хайниш е бил младо момче от Денвър, което продава екстази, само че заобикаля в Европа, с цел да избегне влизане в пандиза. Младокът продължава с тази „ специалност “ и постоянно пътува от Испания до Колумбия като „ муле “, преди да бъде заловен и пратен в затвор на Канарските острови. Там боецът преоткрива себе си и се учи да цени дребните неща в живота.

След две години той е задържан още веднъж на летище Дж. Ф. Кенеди, когато се пробва да се върне в Съединени американски щати. Присъдата му е съкратена и той употребява времето си в пробация, с цел да направи нещо потребно за духа и тялото си. Хайниш открива смесените бойни изкуства. Само след година той се състезава в професионалния ММА, а след още няколко печели и борби в UFC.

Историята на Хайниш звучи като сюжет на Холивудски филм и сигурно е история, която може да ни научи за силата на смяната – Хайниш може и да е бил на дъното, само че към този момент не е . Беше по тил, на път да бъде отхвърлен и пребит от Ферейра, само че в средата на втория рунд изпрати „ Мутанта “ на земята. Това беше повратната точка в дуела . Боецът търсеше приключването на борбата, само че не съумя да стигне до нокаут или отричане. Въпреки това, завоюва третия рунд и си подсигурява успеха на UFC Fight Night 140: Argentina.

MMAjunkie.com

Превод: boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР